Terug naar het plezier! Waarom was jij ook al weer gaan ondernemen?

Terug naar het plezier! Waarom was jij ook al weer gaan ondernemen?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Even een persoonlijke bekentenis. Ik ben een echte pleitbezorger van het ondernemen, maar maak het ook wel eens zwaar voor mezelf. Ik ga dan piekeren, doe erg moeilijk en maak me zorgen over onderwerpen die achteraf helemaal niet belangrijk blijken te zijn.

Zo wordt ondernemen een ‘baan’ en kom ik ver af te staan van waar ik blij van word.

Ik zit mezelf dan in de weg en ben even een periode wat minder effectief. Gelukkig heb ik manieren gevonden om snel uit zo’n pieker-periode terug te keren. Ik zorg extra goed voor mezelf, pak wat meer uurtjes slaap of trakteer mezelf op een goede lunch.

Ook ga ik in dat soort situaties Terug Naar het Plezier, zo noem ik dat.

Ik sta dan even stil bij wat ook weer de reden was dat ik ooit voor mezelf begon. In mijn geval was dat: vrij zijn, leuke dingen doen, met positieve en ondernemende mensen omgaan, van betekenis zijn. Een keertje een half uurtje de file laten voor wat het is en in plaats daarvan met de laptop naast mijn dochter en haar Dora laptop