Teams komen met betere ideeën dan individuen

Teams komen met betere ideeën dan individuen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Om concurrerend te blijven, moeten bedrijven innoveren. Een van de beste manieren om dat te doen, is medewerkers aan te moedigen om ideeën te ontwikkelen. Het is gebruikelijk om voor de ontwikkeling van ideeën teams samen te stellen, maar als mensen de keuze krijgen, werken ze vaak liever alleen.

Assistant professor Dirk Deichmann van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en prof. Michael Jensen van de Ross School of Business van de University of Michigan vroegen zich af waarom dat zo is en wat effectiever is - alleen werken of in teams? In hun onderzoek stellen ze vast dat teams effectiever zijn in het genereren van ideeën, maar dat sommige mensen liever alleen werken, omdat ze de kosten van teams te hoog vinden. Bovendien zijn ze niet bereid om eventuele beloningen te delen.

Belangrijk concurrentievoordeel
"Ideeën van medewerkers kunnen bedrijven een belangrijk concurrentievoordeel opleveren," aldus Deichmann. Eerder onderzoek toont aan dat teams effectiever zijn in het ontwikkelen van succesvolle ideeën dan individuele personen. Over het algemeen beschikken teams over meer expertise en kennis, en zijn ze beter in staat om potentiële zwakke punten aan te pakken. Een team heeft ook meer overtuigingskracht om weerstand tegen nieuwe ideeën te overwinnen. Deichmann: "Hoewel de voordelen van het in teamverband ontwikkelen van een idee algemeen bekend zijn, weten we nog verrassend weinig over waarom sommige mensen aan deze voordelen voorbijgaan en hun ideeën zelfstandig ontwikkelen."
Zelfs kleine teams werken beter

klik hier en lees het volledige artikel

Bron: www.briskmagazine.nl