Summertime: tijd voor zelfreflectie als ondernemer!

Summertime: tijd voor zelfreflectie als ondernemer!
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Columns

Het is weer summertime. Heerlijk in de zon met een piña colada onder de palmboom. Het warme zand streelt jouw voeten. Jouw uitzicht is de blauwe zee, waarin je af en toe een verfrissende duik neemt. Heerlijk. Even niks moeten en rust. Even tijd voor zelfreflectie. Waarom gaat het niet zoals je wilt? Of hoe kun je als ondernemer nog beter worden? Waarin blink je uit of wat zijn jouw valkuilen? Goede vragen om eens bij het lezen van deze blog over na te denken vanuit jouw strandstoel.

Juist als zee en strand even jouw terrein zijn. Menig ondernemer stelt zich deze vragen niet en werkt maar door. Tijd voor vakantie hebben ze niet, laat staan dat ze tijd vrij maken om zichzelf deze vragen te stellen. En toch is het belangrijk. Want daardoor dwing je jezelf dieper in jouw ondernemersziel te kijken. En dat levert ook wat op. Zelfreflectie is één van de 5 geheimen om als ondernemer succesvol te zijn (lees de blog De 5 geheimen achter het succes van echte ondernemers).

Leren door zelfreflectie
Zelfreflectie is op een ander manier naar jezelf kijken en jouw vaste patronen in gedrag en houding leren ontdekken. Door zelfreflectie leer je als ondernemer makkelijker de valkuilen te vermijden en jouw kwaliteiten beter te benutten. Je leert meer wat je als ondernemer bij de ander oproept. Hoe kijk je dan naar jezelf? Wat zijn jouw blinde vlekken, die iedereen ziet behalve jezelf? Je kunt daarvoor de methode gebruiken om vanuit jouw kracht en kwaliteiten te kijken in de spiegel. Want jouw kwaliteiten kennen ook valkuilen en die wil je voorkomen. Staar je niet te veel blind op de zwakke punten, want veelal zijn deze punten niet echt te verbeteren.

Lees hier verder.