Studenten maken app Wibautstraat

Studenten maken app Wibautstraat
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Een rondleiding langs veertien plekken op en rondom de Wibautstraat in geluid. Studenten van de HvA hebben deze audiotour van radiojournalist Jorrit Brinnkmeijer omgevormd tot smartphone-app. Met deze app kan je de audiotour doen, aangevuld met foto’s van vroeger en nu.

Tweedejaars informaticastudenten kregen de opdracht de rondleiding door de Wibautstraat om te bouwen tot een app voor iPhone en Android-smartphones. Student Marcin Koziuk werd aangewezen als projectleider van de Android-app. ‘De iPhone app was vorig jaar al gemaakt door studenten. Wij kregen de taak om er een Android-versie van te maken.’ De studenten hadden nog geen ervaring met het maken van apps. ‘We hebben alles via internet geleerd, en de app zo functie voor functie opgebouwd.’

Volgens sommigen is de Wibautstraat de lelijkste straat van Amsterdam, maar volgens initiatiefnemer Jorrit Brenninkmeijer heeft de straat ook een fascinerende geschiedenis. Met de audiotour volg je een route waar je op verschillende locaties kan luisteren naar wetenswaardigheden en verhalen over heden en verleden. Bijvoorbeeld het verhaal van de rijles die de koffiejuffrouw kreeg in de oude Renault-garage en die afliep tegen een betonnen paal.

De app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en op Google Play (Android). Voor degene zonder smartphone zijn de losse audiobestanden te downloaden op wonderewibaut.nl.

Dit artikel stond eerder op FoliaWeb