Steeds meer (piep)jonge ondernemers: wat zijn hun uitdagingen?

Steeds meer (piep)jonge ondernemers: wat zijn hun uitdagingen?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Elk jaar schrijven zich meer jongeren in om een eigen bedrijf te beginnen. Ze staan te trappelen om te ondernemen, maar succes is zelden gegarandeerd. Wat zijn de valkuilen? “Veel jongeren denken te moeilijk, begin gewoon eens klein.”

Ondernemers worden gezien als dé vernieuwers van de economie en krijgen geregeld een heldenstatus toegedicht. Dat is niet vreemd. Ga maar na, ieder groot bedrijf is ooit klein begonnen. Vaak belichaamt één persoon de drijvende kracht achter het groter geheel. Waren het voorheen Freddy Heineken en Frits Goldschmeding (Randstad), nu flikken Pieter Zwart (Coolblue) en Pieter van der Does (Adyen) het kunstje van ondernemen in het groot opnieuw: een bedrijf starten en uitbouwen tot een florerende business.

Voor Thijl Klerkx (24) was ‘internetondernemer’ Ben Woldring, het brein achter talloze vergelijkingssites, bijna tien jaar geleden het grote voorbeeld. “Hij had niet alleen ideeën, maar voerde ze ook uit: dat bleek dus gewoon te kunnen!”

Op zijn 15e wordt Klerkx al eigen baas. Met een bakfiets bezorgt hij biologische boodschappen bij klanten in Amsterdam, die online besteld worden. “Woldring heeft met het internet laten zien dat leeftijd geen rol speelt en veel jongeren geïnspireerd.”

Klik hier en lees het volledige artikel