Startup wil gamingmarkt op zijn kop zetten

Startup wil gamingmarkt op zijn kop zetten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Startups

Een Amerikaanse startup zoekt geld voor een nieuw goedkoop gameplatform dat niet meer dan 99 dollar gaat kosten en gebaseerd zal zijn op Android. Ouya is de naam van het apparaat waarvoor Julie Uhrman (ex-GameFly) geld zoekt. Gisteren werd een Kickstarter-campagne gestart voor het vergaren van 950.000 dollar. Met dat geld moet het huidige prototype van Yves Behar in productie worden genomen.

De onderneming heeft reeds geld opgehaald bij een groot aantal business angels, onder wie Jay Adelson van Digg. Uhrman is van plan om de gamingmarkt wakker te schudden. Er is naar haar mening te weinig innovatie en het is hoog tijd voor een goedkoop platform. “Je ziet gamers steeds meer richting mobiel gaan, wij willen ze weer naar de televisie terugbrengen.”

Het Android apparaat met Tegra3-chipset kan games in HD op een televisie weergeven. Verder wordt een soort shareware model gehanteerd. De games zijn gratis uit te proberen, na aanschaf krijgt de ontwikkelaar 70 procent van de omzet. Het is de bedoeling dat het apparaat maart 2013 op de markt verschijnt.