Startup van de maand: Vrendly

Startup van de maand: Vrendly
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is Vrendly, de aanbieder van gepersonaliseerd en geautomatiseerd debiteurenbeheer. Een van de oprichter van Vrendly, Maurits Geelkerken, geeft een kijkje in zijn bedrijf door antwoord te geven op onderstaande vragen.

1) Wie zitten er achter Vrendly?
Vrendly is opgericht door Tijmen van Dobbenburgh en Maurits Geelkerken. Wij kennen elkaar al bijna 8 jaar en hebben meerdere projecten samen opgezet. Tijmen is o.a. oprichter van DigitaleFactuur.nl. Dit is in Nederland een van de grootste facturatieplatforms voor zzp en mkb bedrijven. Zij maken het voor ruim 70.000 ondernemers makkelijk om te factureren, uren bij te houden en offertes te verzenden. Zelf (Maurits Geelkerken, 30 jaar) ben ik werkzaam als advocaat met een eigen kantoor in Amsterdam dat ik samen met mijn broer opgericht heb.

Als advocaat deed ik veel incassozaken. Steeds meer kreeg ik de vraag of ik niet even kon bellen om een mailtje kon sturen want mijn opdrachtgever wilde eigenlijk geen klant verliezen, maar wel snel een betaling. Tijmen kreeg van zijn klanten dezelfde vragen. Veel ondernemers zijn teveel tijd kwijt aan het beheer van debiteuren, maar willen niet direct het dossier uit handen geven aan een incassobureau omdat ze bang zijn zo een klant te verliezen. Zodoende kwamen wij op het idee om Vrendly te starten.

2) Wat is het concept van Vrendly?
Vrendly neemt het volledige debiteurenbeheer van een ondernemer uit handen. Uitgangspunten hierbij zijn dat een debiteur snel moet betalen en dat de klantrelelatie met de debiteur niet verstoord wordt. Een debiteur wordt via Vrendly daarom perfect opgevolgd. Herinneringen worden via post, sms, email of fax verzonden. De ondernemer kan hierbij uit verschillende personages kiezen zodat zijn debiteur altijd op een persoonlijke wijze wordt aangesproken. Daarnaast zijn er handige functionaliteiten ingebouwd zoals geïntegreerde betaallinks in ieder bericht, een communicatieportaal en is het mogelijk om betalingsafspraken te maken waarbij Vrendly de termijnen bewaakt.

3) Wie zit te wachten op Vrendly?
Iedere ondernemer die (regelmatig) te maken heeft met late betalingen. In Nederland heeft ruim 88% van de ondernemers te maken met late betalingen. Meer dan 40% van de facturen wordt te laat betaald in Nederland. Debiteurenbeer is vaak een tijdrovende en kostbare bezigheid. Met Vrendly worden je debiteuren op een professionele wijze tegen een fractie van de kosten beheerd.

4) Wat is het verdienmodel?
Wij bieden abonnementen aan waarbij de goedkoopste begint vanaf 2 euro per maand. Naast de abonnementsprijs worden de acties (iedere sms, brief of fax) apart in rekening gebracht. Daarvoor worden je debiteuren automatisch herinnerd, kan je betalingsafspraken maken, worden er geintegreerde betaallinks meegestuurd.

5) Hoe ver is Vrendly?
Vrendly is sinds een paar maanden live als beta. Wij zijn inmiddels aangesloten op enkele grote administratiepakketten waardoor ondernemers in 2 minuten hun debiteurenbeheer uit handen kunnen geven. Daarnaast zullen wij de komende tijd nog aantal nieuwe functionaliteiten toevoegen die ervoor zullen zorgen dat ondernemers nog sneller betaald gaan worden.

6) Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Over 5 jaar willen wij de debiteurenbeheerder zijn van tienduizenden ondernemers in Nederland en willen wij internationaal gegroeid zijn.

7) Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Van nature ben ik geneigd om pas tot actie over te gaan als ik alles heb uitgezocht wat er maar te vinden is en als alles helemaal uitgewerkt en perfect is. De realiteit is echter dat je niet alles van tevoren kunt overzien en dat je nooit alles kunt uitwerken. Op een gegeven moment moet je er gewoon voor gaan en live gaan.

8) Wat wil je ons nog zelf vertellen over Vrendly?
Soms heb je te maken met een hardnekkige wanbetaler, die zelfs na het herinneringstraject van Vrendly niet wil betalen. Je dossier wordt dan gratis doorgezet naar onze partner Trix incasso op no cure no pay basis. Voordeel is dat je een goed opgebouwd dossier hebt en jij geen extra kosten hoeft te maken om je dossier uit handen te geven.

En verder… wij willen dat jij ook sneller betaald krijgt, meld je aan op www.vrendly.nl en maak een maand lang gratis gebruik van Vrendly.