Startup van de maand: Upvoty

Startup van de maand: Upvoty
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
6 maanden geleden
Gepost in Startup van de maand

Een feedback tool voor met name Software bedrijven, dat is het concept van Upvoty. Op basis van feedback en de behoeften van hun klanten kunnen deze bedrijven op die manier nog betere software bouwen. Oprichter en eigenaar Mike geeft ons een kijkje achter de schermen door onderstaande vragen te beantwoorden.

Wie zitten er achter Upvoty?
Ikzelf, Mike, ben de oprichter en eigenaar van Upvoty. We opereren zowel vanuit ons hoofdkantoor in Eindhoven als vanuit 3 andere landen waar remote medewerkers op afstand mee bouwen aan onze user feedback software. In Nederland zitten de ontwikkelaars, op Kreta werkt onze copywriter, en vanuit Belgie en Portugal zijn marketing medewerkers actief.

Wat is het concept van Upvoty?
Het is een feedback tool voor met name sofware. Software bedrijven gebruiken onze tool om nog betere software te kunnen bouwen op basis van feedback en de behoeften van hun klanten. Upvoty kan gezien worden als een soort publiekelijk forum waar feedback gedeeld kan worden. De optie bestaat om die feedback zelfs openbaar met andere gebruikers te delen zodat gebruikers op elkaars feedback kunnen "voten" (waar dan ook weer de naam Upvoty vandaan komt). Dit maakt het voor producteigenaren nog eenvoudiger om te beslissen welke nieuwe functionaliteiten als eerste gebouwd moeten worden.

Wie zit te wachten op Upvoty?
Bedrijven die bouwen aan producten en daar efficienter mee om willen gaan. Onze sofware maakt het inzichtelijk waar de echte behoefte ligt bij de klant en welke behoefte het grootst is door dit te pijlen met het verzamelen van stemmen. Daarnaast bieden we ook een roadmap aan die het delen van de huidige processen met klanten inzichtelijker maakt. Zo weten klanten beter wat er "in de pijplijn" zit.

Wat is het verdienmodel?
We hebben een abonnementsmodel waarbij onze klanten kunnen kiezen uit 3 pakketten. Ieder pakket heeft weer net wat meer functionaliteiten, zoals integraties met andere software zoals Intercom en Zapier. De abonnementen variëren vanaf 15 euro per maand tot 49 euro per maand.

Hoe ver is Upvoty?
We zijn een jaar geleden gestart en doen nog niets aan outbound sales. Desondanks hebben we ons product al wereldwijd kunnen uitrollen en hebben we grote spelers zoals Make-a-Wish, UMC Utrecht, Fastned, DirectAdmin, en veel grote internationale SaaS bedrijven zoals Supermetrics aan ons weten te binden.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
De tijd is bijna rijp om meer aan outbound te doen. Er moet een groter team komen met o.a. meer marketing en sales medewerkers. Dit moet het mogelijk maken om meer enterprise bedrijven aan ons te kunnen binden.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
De ervaring met mijn vorige bedrijven kwam goed van pas bij Upvoty. We zijn volgens het boekje gelanceerd met een MVP, kregen toen al de eerste betalende klanten, hebben geluisterd naar feedback en echt iets gebouwd waar onze klanten behoefte aan hebben. Dat is de grootste les die ik geleerd heb: hoe goed je eigen idee ook is, luister echt naar de behoefte van je klanten en bouw een waardevolle oplossing. Als je dat niet doet, is het voor je klant niet goed genoeg om ervoor te betalen en dan heb je uiteindelijk geen valide business.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Upvoty?
Neem eens een kijkje op Upvoty.com, we hebben een zeer leuk blog als je meer wilt leren en lezen over het omgaan met klantfeedback. Daarnaast bieden we graag 10% korting aan voor alle lezers van YougStartup aangezien we zelf super gepassioneerd zijn om startups te helpen met het optimaliseren van hun producten. Daar kan Upvoty vast aan bijdragen! ;)