Startup van de maand: Succes met e-commerce

Startup van de maand: Succes met e-commerce
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
18 dagen geleden
Gepost in Startup van de maand

Online winkelen is populairder dan ooit en daarvoor is kennis van online marketing essentieel. Succes met e-commerce.nl heeft een platform opgericht om retailers te helpen aan online succes. Door antwoord te geven op onderstaande vragen geeft Marc de Groot een kijkje achter de schermen.

Wie zitten er achter Succes met e-commerce.nl?

Alleen ik, Marc de Groot. Het ondernemerschap zat er al vroeg in. Mijn opa en oma begonnen al ruim 50 jaar geleden een drukkerij in wenskaarten. Na de overname door mijn vader liep ik al mee in "de zaak" in mijn jonge jaren. Mijn beeld was dat ik de boel ooit zou overnemen, maar het liep anders.

In 2001 begon ik al mijn eerste eigen webwinkel. Ik heb het altijd mooi gevonden om vanuit het niets iets op te bouwen. Dat is ook de essentie van mijn ondernemerschap. Het hoeft niet eens persé in de vorm van het ondernemen, als ik maar iets kan opbouwen. Dat geeft mij veel voldoening.

Ook nu met Succes met e-commerce.nl is dit weer het geval. Er is niets en binnen afzienbare tijd bouw je iets op waar veel mensen waarde uit kunnen halen.

Wat is het concept van Succes met e-commerce.nl?

Het concept draait om het beschikbaar stellen van kennis op een laagdrempelige manier. Hands-on trainingen die geschikt zijn voor zowel beginnende als meer ervaren e-commerce ondernemers en marketeers. Het platform faciliteert online trainingen met video, audio en teksten aan een zo breed mogelijk scala aan bedrijven en personen die ervoor openstaan om stappen te zetten in de nieuwe wereld waarin we steeds meer online zijn gaan kopen.

Wie zit te wachten op Succes met e-commerce.nl?

Ondernemers en marketeers die vaak in traditioneel opgezette bedrijven actief zijn en worden "belast" met het vraagstuk e-commerce marketing. Dit komt voor in verschillende branches, zoals in de Retail en bij B2B bedrijven die eerst vooral offline verkochten. Deze mensen zoeken vaak kennis op korte termijn om een vliegende start te maken en komen dan uit op betaalde trainingen van diverse partijen. Succes met e-commerce.nl is hierop een laagdrempelig alternatief.

Wat is het verdienmodel?

Er zijn twee verdienmodellen actief voor Succes met e-commerce.nl. Het primaire verdienmodel is E-commerce Marketing dienstverlening. Dit wordt gedaan vanuit de organisatie DGOC E-commerce Marketing. De branding hiervan zit opgesloten in de trainingsmaterialen. 1 op de 10 actieve cursisten komt tijdens het leren van de stof tot de conclusie dat het zelf doen van alles veel tijd en expertise vergt en zoekt juist dan naar een specialist voor ondersteuning. De link naar ons is dan zo gelegd.

Dan is er het tweede verdienmodel. De vele deelnemers die gebruik maken van de gratis trainingen van Succes met e-commerce krijgen af en toe aanbiedingen voor relevante software (die ook in de trainingen worden gebruikt). Hieruit komen commissievergoedingen voort.

Hoe ver is Succes met e-commerce.nl?

Succes met e-commerce.nl kent een vliegende start en is dit jaar vanuit het niets gegroeid naar ruim 700 leden. In korte tijd zijn er 8 volledige trainingen gepubliceerd en gedurende 2021 verschijnt er elke maand 1 nieuwe training op het platform.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?

Over 5 jaar willen wij de go-to plek zijn voor iedereen in Nederland en Vlaanderen die iets met e-commerce marketing wil gaan doen. Het aantal leden zal dan gegroeid zijn naar 10.000+ en ook voor bestaande en inmiddels meer ervaren leden willen wij van toegevoegde waarde blijven.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?

Het grootste leermoment is dat je als ondernemer vaker simpelweg moet doen. Niet blijven hangen in een fase van nadenken en plannen maken, maar echt doen. Het inmiddels uitverkochte boek Succes met e-commerce verscheen al in 2014. Het idee voor dit platform is ook al een aantal jaar in beweging. Maar pas nu we echt flink gas geven zien we hoe hard het kan gaan en wat de potentie ervan is.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Succes met e-commerce.nl?

Uiteraard willen we vooral vertellen dat je gratis lid moet worden! Maar buiten dat zijn we altijd op zoek naar experts op bepaalde vakgebieden binnen e-commerce om het platform sterker te maken en om kennisdeling te stimuleren. Al met al voldoende redenen om je aan te sluiten.

Bron: https://succesmetecommerce.nl