Startup van de maand: STA Software

Startup van de maand: STA Software
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is STA Software. Een start-up in de bouw die software (applicaties) ontwikkeld specifiek voor de uitvoeringsprocessen bij bouw (gerelateerde) ondernemingen. De Marketing manager van STA Software, Jeffrey Muller, geeft een kijkje achter de schermen door antwoord te geven op onderstaande vragen.

Wie zitten er achter STA Software?
Ervaren bouwkundigen met ruime ervaring in alle UTA-functies bij ontwikkelende bouwondernemingen en een jong software engineeringsteam gespecialiseerd in cross-platform software voor tablets, smartphones, laptops en desktops.

Wat is het concept van STA Software?
We zien steeds vaker dat de digitalisering het overneemt. Met ons concept digitaliseren we de uitvoeringsprocessen bij bouw (gerelateerde) ondernemingen. Met als basis het standaardiseren, structureren, verspillingen verminderen of elimineren, flow creëren, administratieve last verminderen en inzicht en overzicht verkrijgen in de processen voor de ontwikkeling van de software.

Wie zit te wachten op STA Software?
Bouw (gerelateerde) ondernemingen die inzien dat ze enorme sprongen vooruit gaan maken met het digitaliseren van de uitvoeringsprocessen op basis van de hierboven genoemde elementen. Maar ook faalkosten als een bedreiging zien voor het voortbestaan van de onderneming, hebben aan STA een goede ondersteunende softwarepartner.

Wat is het verdienmodel?
De softwaremodules (applicaties) die STA ontwikkeld zijn verkrijgbaar op basis van jaarlicenties. We hebben nauw contact met de klant en bespreken regelmatig hoe het werken met de software verloopt.

Hoe ver is STA Software?
STA Software heeft al een mooi klantenbestand van gerenommeerde ondernemingen in de bouwbranche die al gebruik maken van de eerste module die STA ontwikkeld heeft. We zijn nu volop bezig om andere modules in de markt te zetten die de uitvoeringsprocessen nog verder digitaliseren. Waarmee we nog meer bouw ondernemingen kunnen helpen.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Over vijf jaar willen we dat STA Software een begrip is bij bouwondernemingen en voor klanten uitgegroeid is tot de meest waarde toevoegende softwarepartner ten behoeve van de uitvoeringsprocessen. Maar ook dat de éérste klanten nog steeds met ons samenwerken.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Een leermoment is dat we goed geluisterd hebben naar onze klanten en heel veel van hun wensen in onze software gebouwd hebben. Maar ook dat je niet alle wensen kunt en hoeft door te voeren omdat je anders te lang blijft hangen in het ontwikkelen van een product zodat de andere producten in ontwikkeling achter dreigen te geraken.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over STA Software?
Het primaire doel van STA Software is om de kwaliteit van de uitvoeringsprocessen te verbeteren met praktische, herkenbare processoftware. Waarmee we veel bouw (gerelateerde) ondernemingen verder helpen.