Startup van de maand: Remote.io

Startup van de maand: Remote.io
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 maanden geleden
Gepost in Startup van de maand

Remote.io is een veelbelovende startup, die het in korte tijd heeft weten te schoppen naar een van de meest bezochte remote vacaturesites ter wereld. Het platform is voor mensen die op zoek zijn naar een locatie onafhankelijke baan of die willen werken vanuit huis. Wij spraken met CEO Niels Vugteveen over het verleden, heden en de toekomst van remote.io.

Wie zitten er achter remote.io?

Remote.io werd in 2019 opgericht door Tony Territo. In 2020 leerde hij Niels Vugteveen kennen, die met een soortgelijk concept bezig was en na een aantal gesprekken tussen beiden bleken zij dezelfde visie te hebben op het toekomstige werken en besloten ze hun bedrijven te fuseren.

Niels is een ondernemer met veel ervaring in het lanceren- en vermarkten van internationale startups, zo werkte hij onder andere bij Europa’s grootste startup lanceerder Rocket Internet en was hij co-founder van Fundsup (een matching platform voor bedrijven en investeerders).

De partnership tussen Tony en Niels creëerde de ideale basis om een van de beste remote vacaturebanken te ontwikkelen, om op deze manier zoveel mogelijk werkzoekenden over de hele wereld te kunnen helpen met het vinden van een locatie onafhankelijke baan. Daarnaast worden recruiters geholpen met vinden van wereldwijd talent.

Wat is het concept van remote.io?

Remote.io is hét go-to platform voor het plaatsen van locatie onafhankelijke vacatures in diverse categorieën, waaronder: software development, marketing, design, sales en customer support. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste remote vacaturebanken ter wereld: de ideale plek dus om kandidaten aan te trekken die willen- of moeten werken op afstand.

Klik hier voor het bekijken van de video.

Wie zit te wachten op remote.io?

Zowel werkgevers, die op zoek zijn naar remote talent, als op werkzoekenden, die willen werken vanuit huis. Door de veranderende werkomstandigheden, in verband met COVID19, is dit nu actueler dan ooit tevoren.

Wat is het verdienmodel?

Bedrijven kunnen betaalde vacatures plaatsen. Daarnaast kan er voor worden gekozen om “add-ons” aan te schaffen, bijvoorbeeld door een vacature langer op de homepage te laten staan.

Hoe ver is remote.io?

Het bedrijf groeit snel en zal in 2021 worden opgeschaald, ook worden er nieuwe features en services ontwikkeld voor zowel werkzoekenden als voor werkgevers.

Wat zou je als advies willen meegeven over remote werken in een internationaal team?

Een van de grootste uitdagingen is het werken in verschillende tijdzones. Een best practice voor werken op afstand wordt ook wel ‘async’ werken genoemd. Dit betekent simpelweg dat communicatie niet voor iedereen op hetzelfde moment hoeft te gebeuren en dat er processen en tools in plaats zijn, zodat iedereen altijd kan doorwerken zonder dat het uitmaakt of jouw collega's op hetzelfde moment aan het werk zijn. Dit werkt zeer effectief voor een internationaal remote team.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over remote.io?

We kunnen ons voorstellen dat bedrijven, die op dit moment personeel willen werven, nog twijfelen over of ze dit op de traditionele manier moeten doen of dat ze de switch zullen maken naar medewerkers, die de voorkeur hebben om op afstand te werken.

De gangbare paden bewandelen is verleidelijk, maar wij geloven dat remote werken de toekomst heeft, dus hoe eerder je als bedrijf die stap weet te maken, hoe meer kansen er worden gecreëerd. Het kan enorm veel opleveren, is erg efficiënt, tijd- en kostenbesparend, denk hierbij aan minder kosten voor bijvoorbeeld het huren van een kantoorpand, aanschaffen van een inventaris, reiskosten, maar ook dat je toegang hebt tot een pool van wereldwijd talent.

Wanneer ‘volledig remote’ nog een stap te ver is, kan er ook gedacht worden aan het plaatsen van een ‘gedeeltelijk remote’ vacature, wat betekent dat er de mogelijkheid wordt gegeven om een aantal dagen per week op kantoor te werken en een aantal dagen vanuit huis.

Voor Young startup lezers, die geïnteresseerd zijn in het aannemen van remote personeel:
er kan hier met 20% korting een vacature worden geplaatst.

Gebruik code: YOUNGSTARTUP20 bij checkout.