Startup van de maand: NfPP

Startup van de maand: NfPP
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is NfPP, wat staat voor Not for Profit Professionals. Zij bieden ondersteuning door o.a. coaching, trainingen, strategische sessies en het monitoren van organisaties. Een van de oprichter van NfPP, Bionda Nijhoff, geeft een kijkje in hun bedrijf door antwoord te geven op onderstaande vragen.

1) Wie zitten er achter NfPP?

Huub Leenen, Albert-Jan Smallegang en Bionda Nijhoff hebben hun krachten en jarenlange ervaring gebundeld om NfPP tot leven te laten komen en hebben de ambitie om mee te vliegen met non profit organisaties op het gebied van toekomstbestendigheid. 

Wij voelen ons verbonden als team en willen werken met elkaar vanuit deze instelling. De uitdaging is, om ieder vanuit zijn of haar eigen levensinvulling, balans te vinden en ervoor te zorgen dat je plezier en energie blijft halen uit NfPP. Tevens om te blijven voelen en kijken wat je ieder als persoon in wilt en kunt inbrengen. Hierover voeren we regelmatig intensieve gesprekken en deze zorgen er altijd weer voor dat er ruimte is en blijft voor de groei van NfPP. 

2) Wat is het concept van NfPP?

Wij hebben een uniek instrument ontwikkeld: de NfPP-monitor. Het instrument geeft richting aan een cyclisch proces waarmee wij organisaties monitoren en op verschillende werkterreinen ondersteunen. Heel simpel gezegd. We beginnen met een 0-meting waaruit een resultaat komt op een bepaald werkterrein. Met het werkterrein dat in de organisatie het meest onderbelicht is, gaan we als eerste aan de slag. Wij werken met het PCDA model waarin de nadruk komt te liggen op de A namelijk ACT. In dit cyclisch model wordt na afronding van de eerste module het tweede werkterrein belicht en aangepakt. Op deze wijze kunnen we met organisatie mee vliegen en samen met hun succesvol aan hun kwaliteit werken.

3) Hoe ver is NfPP?

Op 1-1-2017 zijn we officieel gestart en op dit moment hebben we een aantal leads waarvan we verwachten dat deze binnenkort opdrachtgevers zullen worden. Spannende tijden dus!

4) Wat willen jullie de komende jaren bereiken?

Onze visie en ambitie is dat in de komende jaren non-profit organisaties ons als vanzelfsprekend weten te vinden, wanneer het gaat om het creëren van extra inzicht in hun prestatie. Omdat zij ons als gepassioneerd partner laten meevliegen, versterken en bewaken wij gezamenlijk succesvol hun kwaliteit en toekomstbestendigheid. Wij zetten hiervoor langdurig onze uitgebreide community, energie en innovatie kracht in.

5) Je hebt een kantoorruimte via VPS, kan je hier iets meer over vertellen?

We hebben een leuke ruimte in het voormalig rechtsgebouw achter de voormalige Koepelgevangenis in Breda gehuurd via VPS. Het totale complex genaamd de FutureDome staat voor samenwerking, inspiratie en het samenbrengen van mensen. Onze ambitie is tevens, als eerder vermeld, om een NfPP-community op te starten waar zelfstandige ondernemers die ook hun diensten binnen de non-profit sector aanbieden te verenigen en te verbinden om zo samen deze sector toekomstbestendiger te maken. 

6) Wat wil je ons nog zelf vertellen over NfPP?
Verbinden is de drijfveer van NfPP, de Not for Profit Professionals. Wij bieden ondersteuning door o.a. coaching, trainingen, strategische sessies en het monitoren van organisaties. Dit doen wij vanuit onze ervaring en overtuiging op een zeer hands-on en eigenwijsheid die bij ons past. In de nabije toekomst hebben we de ambitie om professionals aan ons te verbinden om binnen de NfPP-community krachten te bundelen en samen organisaties te versterken. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!