Startup van de maand: Mens Incasso

Startup van de maand: Mens Incasso
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is Mens Incasso. Mens Incasso is een incassobureau dat zich onderscheidt van de meeste incassobureaus door een sociaal maatschappelijke aanpak te hanteren. Dit doen ze door niet alleen samen met de debiteur te kijken hoe de betalingsachterstand kan worden opgelost, maar vooral ook te kijken naar wat daar aan ten grondslag ligt. Floris Simons van Mens Incasso geeft een kijkje achter de schermen door antwoord te geven op onderstaande vragen.

Wie zitten er achter Mens Incasso?
Mens Incasso is in 2014 in het leven geroepen door Floris Simons.
Zowel zakelijk als privé heeft hij in het verleden te maken gehad met incassobureaus door een eerder bedrijf dat hij heeft moeten sluiten. De manier waarop hij behandeld werd door deze partijen werkte veelal averechts en droegen niet bij aan een oplossing.

Wat is het concept van Mens Incasso?
Mens Incasso is een sociaal maatschappelijk incassobureau dat streeft naar een oplossing die alle betrokken partijen schikt. Hierbij wordt er niet alleen naar de openstaande factuur gekeken, maar eveneens naar het algehele welzijn van de debiteur. Mocht deze advies, hulp of begeleiding nodig hebben om eventuele schuldproblemen te boven te komen zal Mens Incasso hen hier bij ondersteunen. Mens Incasso werkt dat ook samen met verschillende partijen die zich specialiseren in schuldproblematiek bij zowel bedrijven als personen.

Wie zit te wachten op Mens Incasso?
Een grootste deel van ondernemingen krijgen vroeg of laat te maken met een klant die niet betaald.
Dit wekt veelal woede en frustratie op, echter draagt dit niet bij aan een oplossing.
Door in een dergelijke situatie de factuur uit handen te geven voorkom je verdere escalatie en zorgt Mens Incasso voor een gepaste oplossing. Mens Incasso richt zich vooral op B2B MKB bedrijven, maar staat ook klaar voor B2C MKB bedrijven.

Wat is het verdienmodel?
Gezien onze opdrachtgevers hun product of dienst reeds geleverd hebben en vervolgens al tijd en moeite hebben moeten steken om de factuur betaald te krijgen, worden onze kosten verhaald bij de debiteur. Wij werken met vaste staffel die de kosten bepaald die bij de debiteur in rekening worden gebracht.

Hoe ver is Mens Incasso?
Mens Incasso is 3 jaar actief.
Hierbij hebben we het eerste jaar vooral het concept getest en waar nodig de werkwijze e.d. aangepast. Sinds begin 2017 zitten we in de gewenste stabiele groei welke we verder willen voortzetten.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Mens Incasso wilt over 5 jaar een gevestigde naam binnen de incassobranche van Nederland zijn.
Eveneens willen we het bewustzijn gecreëerd hebben bij ondernemers dat niet betalende klanten dit meestal niet uit onwil maar uit onmacht doen. Mens Incasso wilt daarbij als partij gezien worden die de betalingsachterstand oplost en eveneens de relatie onderling versterkt.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Het is lastig om specifieke leermomenten aan te geven. Als ondernemer kom ik iedere dag leermomenten tegen, zowel positieve als negatieve. Iedere dag probeer ik hier weer van te leren en dit te implementeren om dat in het vervolg te voorkomen.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Mens Incasso?
Bij Mens Incasso draait het niet alleen om het incasseren van een openstaande factuur, maar vooral om het financiële welzijn van alle betrokken partijen. Veel ondernemers en particulieren die kampen met financiële problemen vinden het moeilijk om hier over te praten. Met onze aanpak maken we dit onderwerp bespreekbaar om zo naar een geschikte oplossing te zoeken. Hiermee lossen we de opdracht niet alleen op, maar voorkomen we ook herhaling.