Startup van de maand: Kostenservice

Startup van de maand: Kostenservice
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 maanden geleden
Gepost in Startup van de maand

Besparen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door over te stappen van energieleverancier. Veel mensen vinden het te veel moeite of denken goed te zitten bij hun huidige energieleverancier, terwijl uit onderzoek is gebleken dat het loont om jaarlijks over te stappen.

Er is nu een speler op de markt die dit allemaal uit handen neemt, Kostenservice. Kostenservice heeft nu al tienduizenden klanten geholpen en werkt nauw samen met de Consumentenbond.

Bij Kostenservice schrijf je je eenmalig in en vervolgens wordt alles uit handen genomen. Nadat je je hebt ingeschreven gaan ze aan de slag om voor jou de beste aanbieding te zoeken. Dit doet het bedrijf helemaal gratis voor de consument. Wil je niet overstappen van energieleverancier, dan heb je gewoon twee weken de tijd om het aanbod te annuleren. Wil je wel overstappen dan hoef je helemaal niets te doen en kan je lekker genieten van tijd die jij uitspaart.

Nieuwsgierig geworden naar Kostenservice? Door onderstaande vragen te beantwoorden geven zij ons een kijkje achter de schermen.

Wie zitten er achter Kostenservice?
Kostenservice is opgericht door Jack van der Steen, hij was een van de eerste ondernemers die vanaf 2009 energieveilingen en -collectieven ging organiseren. Na de succesvolle introductie van merken als Groepsveiling.nl, SloopdeCrisis.nl en Koopkracht.n is hij in 2019 gestart met het bedrijf Kostenservice.nl.
Achter Kostenservice zit inmiddels een team van 14 specialisten die elke dag klaar staan om Kostenservice de leden te bedienen.

Wat houdt het concept Kostenservice in?
Het concept van Kostenservice is erg makkelijk. Als je je aanmeldt bij Kostenservice zullen zij ervoor zorgen dat je elk jaar minder betaalt voor je energie. Minder dan wanneer je niks had gedaan.

Veel mensen zijn wel eens overgestapt van energieleverancier maar doen dit vervolgens niet ieder jaar. Dit is jammer en kost geld, want hierdoor verliezen ze het het scherpe tarief. Door elk jaar over te stappen, heb je het beste resultaat.
Voor mensen die niet elk jaar zelf willen overstappen en er vaak geen tijd voor hebben biedt Kostenservice uitkomst. Mensen schrijven zich eenmalig gratis in en daarmee wordt gedoe uit handen genomen.

Voor wie is Kostenservice bedoeld?
Kostenservice is voor iedereen die niet of niet elk jaar overstapt, er geen zin in heeft of omdat ze het wel eens vergeten, voor deze groep mensen biedt Kostenservice de uitkomst. Door elk jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier zul je altijd gebruik maken van een scherp tarief.

Wat is het verdienmodel?
Kostenservice ontvangt een vergoeding van de leverancier, naar wie we de consument overzetten. We vragen elke leverancier dezelfde vergoeding. Daarom hebben we ook geen voorkeur voor welke leverancier dan ook. We kiezen de leverancier, die de consument het hoogste voordeel op jaarbasis biedt.

Hoe ver is Kostenservice?
Op het moment zijn we in Nederland marktleider op het gebied van automatisch overstappen. Tientallen duizenden hebben zich inmiddels aangemeld. Voor deze leden onderhandelen wij bij verschillende energieleveranciers. Dagelijks komen er tientallen nieuwe leden bij die gebruik willen maken van onze service.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Kostenservice is de absolute marktleider op het gebied van automatisch overstappen van energie. Als we kijken naar andere landen is deze service ontzettend populair. Wij willen over 5 jaar nog veel meer mensen kennis laten maken met onze service.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
De energiemarkt is voor ons vanzelfsprekend, wij kennen de markt en zijn hier dagelijks mee bezig. Wij leren veel van analyses die wij doen onder onze leden of met externe partijen. Op dit moment hebben wij veel geleerd hoe we een complex product zo makkelijk mogelijk kunnen verwoorden.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Kostenservice?
Kostenservice rekent geen kosten voor haar dienstverlening aan haar klanten. Wij onderhandelen met leveranciers: Zodat onze leden elk jaar minder gaat betalen. Iedereen die niet jaarlijks zin heeft om over te stappen is Kostenservice een uitkomst! Automatisch overstappen en besparen op je energie.