Startup van de maand: Just fix-IT

Startup van de maand: Just fix-IT
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is 'Just fix-IT', die een betaalbare en betrouwbare reparatie service voor verschillende smartphones, tablests en laptops aanbiedt. Een van de jonge oprichters van Just fix-IT, Justus Darley, geeft een kijkje in zijn bedrijf door antwoord te geven op onderstaande vragen.

1) Wie zitten er achter Just fix-IT?
Just fix-it bestaat uit drie enthousiasten middelbare scholieren, Hessel Franken, Camiel Theunissen en ik; Justus Darley. Wij kennen elkaar al sinds de basisschool en zijn alle drie erg geïnteresseerd in computer hardware en software. We zijn just fix-it begonnen omdat we, na wat ervaring op te doen met smartphone reparatie, er achter zijn gekomen dat veel smartphone reparateurs een oneerlijke winstmarge maakten op hun reparaties. We hadden al langer in ons hoofd dat we samen iets wilden gaan doen, en toen we steeds vragen kregen van vrienden en familie om hun telefoons te repareren, hebben we besloten om samen een bedrijf te starten

2) Wat is het concept van Just fix-IT?
Het concept achter just fix-it is het voordelig en betrouwbaar repareren van smartphones, tablets en laptops door alleen onderdelen te gebruiken die door just fix-it zelf zijn getest. Wij kunnen onze reparaties voor zo’n lage prijs aanbieden omdat wij wel 75% van alle onderdelen die wij vervangen weer kunnen repareren en hergebruiken. Naast onze voordelige en betrouwbare reparaties zijn wij ook een van de weinig smartphone reparateurs die de je smartphone, tablet of laptop bij jouw thuis komen ophalen en hem dezelfde dag nog terug brengen.

3) Wie zit te wachten op Just fix-IT?
Vooral middelbare scholieren en studenten. Veel studenten en scholieren hebben, naast het feit dat ze toch iets onhandiger omgaan met hun telefoons, het geld niet om bij Apple of Samsung hun telefoon te laten repareren. En nu sommige andere smartphone reparateurs nu zelfs nog duurder zijn dan Samsung en Apple. Vonden wij dat er echt een beter alternatief moest komen.

4) Wat is het verdienmodel? 
Ons verdienmodel is een combinatie van het standaard Verkoopmodel en het servicemodel. Wij bieden naast onze reparaties namelijk ook services aan zo als onze PC clean up service, deze service houdt in dat wij jouw laptop of pc opschonen en schoon houden. Hierdoor hebben wij dus een continuele vorm van inkomsten en eentje die nog kan groeien. En dat lijkt ons als klein bedrijf een goed model aangezien het vaak moeilijk is voor kleine bedrijven om een continuele vorm van inkomsten te vormen. Het grootste gedeelte van onze inkomsten (ongeveer 70%) komt nu uit reparaties. Maar we zijn van plan om onze inkomsten via onze services sterk te laten groeien door een promotiekorting aan onze klanten aan te bieden.

5) Hoe ver is Just fix-IT?
Just fix-IT is gestart met drie jongens die allemaal al het geld dat ze in de zomervakantie van 2015 hadden verdient bij elkaar te leggen en het allemaal in een gezamenlijk doel te investeren: Just fix-IT. En nu ongeveer een half jaar verder zijn wij naar onze mening toch goed bezig. We hebben nu al onze originele investeringen terugverdient en maken nog steeds goede winst. We hebben een professionele website ontwikkeld en ons sociaal media verkeer en websitebezoek is in de laatste maanden meer dan verdubbelt. We hebben nu ongeveer 4 reparaties en 1~2 serviceafspraken per week.

6) Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Over vijf jaar zouden wij het liefst een eigen winkellocatie willen hebben en misschien zelfs wel uitbreiden naar andere steden. Wat wij ook willen bewijzen met dit bedrijf is dat het zeker mogelijk is als jongeren om een eigen bedrijf te starten zolang je maar genoeg ambitie hebt om je bedrijf te laten groeien.

7) Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Dat je altijd bij een reparatie van te voren en naderhand grondig checkt over er toch niet meer kapot is dan wat gevraagd wordt te repareren. Wij hebben namelijk al meerdere keren gehad dat klanten bij ons kwamen klagen dat bijvoorbeeld hun speakers het niet meer doen nadat we hun scherm hadden gerepareerd. En hoe vaak wij ze ook vertelden dat het niet mogelijk is om de speakers te beschadigen tijdens het repareren van een scherm, het maakte niet uit wij moesten er iets aan doen. Maar sinds we bij al onze reparaties een pre-checklist en een reparatie checklist invullen komt dit nooit meer voor.

8) Wat wil je ons nog zelf vertellen over Just fix-IT?
Dat dit bedrijf echt van ons drie is. Veel bedrijven die gestart zijn door mensen van onze leeftijd worden gefinancierd met investeringen van ouders. Maar in Just fix-IT zit echt alleen ons eigen geld en ons werk. En hierdoor voelen wij alle drie echt heel vastberaden en gemotiveerd om dit bedrijf te laten groeien.