Startup van de maand: Jobsurfing

Startup van de maand: Jobsurfing
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is deze maand Jobsurfing. Jobsurfing is volgens henzelf de AirBnB (lees: oplossing) voor gezonde flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt. Rob Brand, bedenker van Jobsurfing, geeft een kijkje in hun bedrijf door antwoord te geven op onderstaande vragen.

1) Wie zitten er achter JobSurfing
Martijn Smits, Frank Brand en Rob Brand. Rob kreeg het idee en heeft het als bedrijfskundige en samen met zijn middelbare schoolvriend Martijn Smits, die inmiddels programmeur is, uitgedacht en het platform uitgewerkt en vorm gegeven. Frank is als broer van Rob eigenlijk vanaf het begin al betrokken geweest en heeft daarnaast een unieke skill in huis die Rob en Martijn niet hebben; hij is een kei in verkopen! Het was een kleine stap om Frank erbij te betrekken als verkoper/marketing manager.
Daarnaast hebben we een aantal ambassadeurs voor ons werken die het concept voor ons in de markt zetten. We zoeken nog ambassadeurs! Interesse? Meld je hier aan. 

2) Wat is het concept van JobSurfing
Het concept van JobSurfing is heel simpel: zelf je boventallig personeel uitwisselen. Het platform werkt als Facebook / LinkedIn, je connect met jouw bekende zakenrelaties, zodat je weet met wie je uitwisselt. Daarnaast kan je ook branchegericht en/of branche-overstijgend met onbekende organisaties uitwisselen. Per uitwisseling kan de werknemer met werkgevers online een uitwisselcontract op maat opstellen. Daarna heeft hij beschikking tot een eigen urenregistratie-tool. Daarbij worden de uitgewisselde uren automatisch voor het afgesproken uurtarief gefactureerd.

3) Wie zit te wachten op JobSurfing
Omdat het concept zo eenvoudig is, is het platform heel breed inzetbaar. Het meest voor de hand liggende zijn organisaties; bijna elk bedrijf kent perioden dat hij tijdelijk teveel of juist te weinig personeel in dienst heeft. Een heel andere insteek kan zijn dat mensen vanwege hun vaste contract al jaren op dezelfde plek zitten, maar snakken naar een tijdelijke uitdaging. Door middel van een uitwisseling kunnen ze vrijblijvend tijdelijk hun blik verruimen. Maar denk ook juist aan gemeentes, die hele pools met werkzoekenden hebben en die eenvoudig al deze mensen aan bedrijven kunnen aanbieden op het platform.

4) Wat is het verdienmodel?
Dat hebben we ook eenvoudig gehouden: No cure, no pay! Dus gratis aanmelden, gratis plaatsen van vacatures en personeel, gratis uitwisselovereenkomst, gratis urenregistratie/facturatie. We vragen alleen één euro per uitgewisseld uur aan de uitlener, omdat hij deze euro in zijn uurtarief kan doorbeekenen.

5) Hoe ver is JobSurfing?
Het platform is af en de eerste werkgevers hebben zich aangemeld. Dus we zijn klaar voor de toekomst om te groeien en te leren van onze gebruikers!

6) Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Wij willen over 5 jaar bekend staan als het landelijke platform waar elke organisatie ten minste van gehoord heeft en waarop al het boventallig personeel wordt uitgewisseld in plaats van dat ze worden ontslagen.

7) Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Een platform kent het klassieke kip-ei probleem en wij bieden een nieuwe, volledig digitale dienst aan. Het is vallen en opstaan om het kip-ei probleem te doorbreken en om de early adopters te vinden voor ons idee.

8) Wat wil je ons nog zelf vertellen over JobSurfing?
Wij zijn erg enthousiast over het platform en geloven dat er veel minder uitval op de arbeidsmarkt hoeft te zijn! Ben je even enthousiast als wij en ken je bedrijven met boventallig personeel of een werknemer die tijdelijk een andere uitdaging wil? Let them know!