Startup van de maand: Gwoon Makelaars

Startup van de maand: Gwoon Makelaars
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

Ondernemers en makelaars Samantha Kras-Tankink en Joost Beekman openden begin dit jaar jaar een nieuw makelaarskantoor in de gemeente Haarlemmermeer. gWoon Makelaars, zoals ze zich noemen, wil zich onderscheiden door de service die ze bieden. Hoe ze dat doen kun je lezen in onderstaand artikel waarin Samantha Kras-Tankink ons antwoord geeft op een aantal vragen en ons een kijkje geeft achter de schermen.

1. Wie zitten er achter gWoon Makelaars?

Wij zijn Joost Beekman (41) en Samantha Kras-Tankink (29). Beide NVM Makelaar en taxateur met samen ruim 30 jaar ervaring. We zijn 5 jaar lang collega’s geweest bij een vorige werkgever en afgelopen januari besloten we te stap te wagen ons eigen kantoor te beginnen. Woonachtig in Haarlem en Hoofddorp en al jaren werkzaam in de gemeente Haarlemmermeer.

2. Wat is het concept van gWoon Makelaars?

Het idee om voor onszelf te beginnen ontstond door de opvatting dat wij de echte ouderwetse service weer wilde aanbieden. Een jong en fris kantoor met écht persoonlijke aandacht, geen lopende band werk. We kijken per woning naar de USP’s en de manier van presenteren. We zijn 7 dagen per week bereikbaar via mail, telefoon en/of WhatsApp, want hoe fijn is het dat als je vragen hebt, je die direct kunt stellen en niet hoeft te wachten op maandag?
Verder bieden we huizenzoekers een rondleiding door het zoekgebied en kunnen we zo precies aangeven wat de plus- en minpunten zijn van de woningen/buurten binnen dit zoekgebied. We hebben ook een uitgebreid netwerk van woonspecialisten; van fotograaf tot hypotheekadviseur, van timmerman tot stucadoor. Bij ons kun je écht voor alles terecht.

3. Wie zit te wachten op gWoon Makelaars?

Iedereen in de omgeving Haarlemmermeer en Haarlem die een woning wilt verkopen, woning wilt aankopen en/of laten taxeren. We hebben geen specifieke doelgroep; iedereen is welkom en onze lokale kennis en deskundigheid is altijd up to date.

4. Wat is het verdienmodel?

Goede vraag, we merken in de huidige markt dat verkopers een vast gedrag erg prettig vinden. Terwijl andere verkopers dit juist achterdochtig maakt, want, denken ze, met een percentage zal mijn makelaar harder werken. We bespreken met iedere opdrachtgever zijn of haar wensen. Het kan dus in de vorm van een percentage of een vast bedrag (soms met bonus). Maar wat voor een vorm men ook kiest, een goede makelaar kost een opdrachtgever uiteindelijk geen geldt maar levert hem of haar juist geld op!

5. Hoe ver is gWoon Makelaars?

Wij zijn ruim 4 maanden onderweg en inmiddels weten mensen ons al aardig te vinden. Tot zover hebben we 15 actieve klanten (verkoop), een aantal aankoopklanten en ook taxeren we regelmatig. We hebben zelfs al 1 woning in de verkoop naar aanleiding van een verkocht bord verderop in de straat! Erg leuk!

6. Waar willen jullie over 5 jaar staan?

We hopen dat bij het horen van gWoon Makelaars mensen gelijk onze goede en vooral persoonlijke service denken en we een gevestigde naam in (in ieder geval) de Haarlemmermeer te zijn. Ook hopen we uiteindelijk meer in Haarlem en omgeving te kunnen kopen, verkopen en taxeren. Verder zitten we nu in een tijdelijke kantoorruimte en streven we ernaar einde van het jaar een mooi plekje in Toolenburg te kunnen bemachtigen.

6. Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?

We proberen onze weg te vinden in de wondere wereld van social media en Google, maar ook dat gaat steeds beter en we krijgen hier en daar hulp. Dat zijn absoluut leermomenten! Ineens zijn we niet alleen meer makelaar, maar ook ondernemer en daar komt natuurlijk een hoop bij kijken. We ervaren dat als positief, een leuke weg om te bewandelen en spannend natuurlijk.

7. Wat wil je ons nog zelf vertellen over gWoon Makelaars?

We zijn 2 zeer gemotiveerde en (al zeggen we het zelf) deskundige makelaars en begrijpen als geen ander hoe spannend het is om een woning te verkopen en/of aan te kopen. We nodigen mensen die meer willen weten over ons natuurlijk van harte uit voor een kop koffie en ook kunnen we vrijblijvend langs komen voor een waardebepaling en meer informatie over ons leuke kantoor en service.