Startup van de maand: GPSdates

Startup van de maand: GPSdates
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is GPSdates. 'Nog een datingsite?', horen we je denken. Door onderstaande vragen te beantwoorden geeft Richard Helsdingen van GPSdates ons een kijkje achter de schermen en wordt duidelijk waarom GPSdates zich onderscheidt van andere datingsites.

Wie zitten er achter GPSdates?
Alex (49) & Richard (21) Helsdingen, vader en zoon, zitten achter GPSdates.

Wat is het concept van GPSdates?
Het concept is dat wanneer je lid bent en ingelogd bent je via je mobiele telefoon, tablet, laptop of pc kunt zien wie er bij jou in de buurt zit te wachten op contact. Wáár je ook bent ter wereld! We spreken zelf nooit van een match, want je weet pas na een aantal keer contact te hebben gehad of er een klik is of niet.

Wie zit te wachten op GPSdates?
Het schijnt dat alleen Nederland al 40% alleenstaanden/Singles kent, waarvan een groot deel hiervan gewoon contact zoeken... Sommigen voor een arm om zich heen... Het gaat om contacten op doen en soms heb je beet! En wellicht ontmoet je de ware...

Wat is het verdienmodel?
Voor ons is het belangrijk dat we eerst zo’n 1000 tot 2000 leden hebben die het leuk vinden om GPSdates te gebruiken... Dan wordt het een betaald account en diegenen die het leuk vinden om te blijven zullen bijvoorbeeld een abonnement kunnen afsluiten van € 99,95 voor een jaar, wat neerkomt op
€ 8,33 per maand! Wat héél erg weinig is voor alle mogelijkheden die wij bieden.

Hoe ver is GPSdates?
Heel dichtbij! Je kan nu gratis lid worden en we streven er naar om volgend jaar een app te hebben in de App Store en Play Store zodat gebruikers nog makkelijker gebruik kunnen maken van GPSdates op mobiele apparaten.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Over 5 jaar willen wij in Nederland graag zo’n 10.000 leden hebben en we hopen in het buitenland (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Spanje, België, Luxemburg en Groot-Brittannië) eveneens een leuke bekendheid te hebben...

Wat zijn jullie leermomenten tot nu toe?
Leermomenten tot nu toe zijn dat wij dachten wel even een datingsite neer te kunnen zetten en dat er snel leden zouden komen na reclame te maken. Echter kan je heel slecht reclame maken omdat de grote jongens in het veld de boel grotendeels bepalen. Wij hebben dus een langere adem nodig om vol te houden en de juiste methodes moeten toepassen om verder te komen en bekendheid te krijgen om meer leden te kriWat wil je ons nog zelf vertellen over GPSdates?

Wat wil je ons nog zelf vertellen over GPSdates?
Dat wij het méést unieke én leuke systeem hebben wat elke concurrent probeert na te maken! Het werkt overal ter wereld! Leuk toch als je in je eigen omgeving leuke jongens of meiden ziet die ook interesse hebben in contact... En als je iemand ziet die jou bevalt, neem je contact op met die persoon via de chatfunctie. Reageert degene niet, dan kan het zijn dat deze onderweg is en later regeert omdat het wel in de chatbox blijft staan! Wat wij wel willen benadrukken om privacy-redenen: wij hebben de kaart met een afwijking geïnstalleerd om te voorkomen dat stalkers onder de leden nooit exact kunnen zien waar iemand zich begeeft... Ook adviseren wij iedereen de Tips aandachtig te lezen, te accepteren, te respecteren en in acht te nemen! Iedereen mag nu tot en met december 2018 gratis lid worden en de website uitproberen!