Startup van de maand: Gearbooker

Startup van de maand: Gearbooker
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is Gearbooker. Gearbooker is een eenvoudig en veilig te gebruiken platform waarop creatieven onderling hun apparatuur kunnen verhuren. Jonathan Stranders van Gearbooker geeft ons een kijkje achter de schermen door antwoord te geven op onderstaande vragen.

Wie zitten er achter Gearbooker?
Zelf ben ik het concept begonnen eind 2016 (officieel live per voorjaar 2017). Inmiddels werken we met een klein team van o.a. developers aan de site en breiden we deze zeer regelmatig uit met nieuwe functionaliteiten.

Wat is het concept van Gearbooker?
Gearbooker kun je ook wel de ‘AirBnb voor de creatieve sector’ noemen. Via Gearbooker huur je foto/video/audio en andere ‘creatieve’ apparatuur in je eigen buurt van andere creatieven.
Wij willen dat creativiteit beschikbaar komt voor iedereen en dat het niet afhankelijk is van de beschikbare apparatuur. Als huurder kun je dus op een voordelige, veilige en gemakkelijke manier aan apparatuur komen zonder dat je deze zelf hoeft aan te schaffen. Bovendien bouw je je netwerk er op een hele leuke manier mee uit doordat je in contact komt met gelijkgestemde andere creatieven.
Voor eigenaren van apparatuur is het tegelijkertijd een geweldige manier om je dure investeringen terug te kunnen verdienen, terwijl het platform het veilig en eenvoudig maakt (identiteits-controle, facturering, invoicing, etc etc). Bovendien is alle apparatuur tegen vervangingswaarde verzekerd via Nationale Nederlanden.

Wie zit te wachten op Gearbooker?
We zien dat vooral fotografen, filmmakers, creatieve bureaus en freelancers, maar ook muzikanten en DJ’s de site veelvuldig gebruiken. Maar ook consumenten die kortdurend een beamer of een betere camera of lens nodig hebben maken gebruik van Gearbooker. Voor hen is Gearbooker ook erg handig om apparatuur eens te kunnen proberen voordat ze het eventueel zelf kopen.
Vooral millenials en studenten blijken heel erg open te staan voor het concept van 'delen = het nieuwe bezitten'. Zij zijn dit ook al gewend via platforms als Airbnb en Snappcar.

Wat is het verdienmodel?
Wij rekenen een 15% commissie op de verdiensten.

Hoe ver is Gearbooker?
Er wordt inmiddels naar hartelust ge- en verhuurd door allerlei creatieven. Gearbooker is nu ruim een jaar live, en biedt inmiddels ruim € 3,5 miljoen aan apparatuur aan met enkele duizenden creatieven als gebruikers op het platform. Wat we heel tof vinden is dat er inmiddels ook al landelijke reclamecampagnes zijn geschoten met apparatuur dat op Gearbooker is gehuurd.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Over 5 jaar willen wij het grootste apparatuur-deelplatform zijn in Europa. Wij zijn inmiddels vrij ver met de voorbereidingen om Gearbooker ook buiten Nederland actief te maken.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Een open deur wellicht maar: luister heel goed naar je gebruikers. Neem hun opmerkingen serieus en probeer te bekijken hoe je deze tot verbeterpunten van de site kunt omzetten. Hierdoor worden je (eerste) gebruikers ook je ambassadeurs!

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Gearbooker?
Op dit filmpje wordt het concept achter Gearbooker in 1 minuut uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=zHdN8lCQFUA. Wellicht leuk om deze te embedden onder het interview?
Embedcode <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zHdN8lCQFUA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Speciaal voor YoungStartup leden hebben we een kortingscode aangemaakt van € 7,50, waarmee je korting kunt krijgen op je eerste boeking: YoungStartup# (de code is geldig tot en met 31 augustus 2018)

website: www.gearbooker.com

Bron: www.gearbooker.com