Startup van de maand: Fairytabs

Startup van de maand: Fairytabs
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 dagen geleden
Gepost in Startup van de maand

Van tandenpoetsen een feestje maken, dat kan! Peter Radix, vader van 3 jonge kinderen, ontwikkelde een tandpasta tablet, speciaal voor kinderen. Weg met de eeuwige strijd boven de wasbak, de te pittige tandpasta en de schadelijke stoffen die in de gewone tandpasta te veel aanwezig zijn. Lees de antwoorden op onderstaande vragen voor een kijkje achter de schermen van Fairytabs.

 

 

Wie zitten er achter Fairytabs?
Tandenpoetsen met kinderen wordt door veel ouders gezien als een enorme uitdaging. Ondernemer Peter Radix (44), zelf vader van drie jonge kinderen, besloot tijdens corona een oplossing te bedenken voor het dagelijkse probleem. Hij ontwikkelde een feestelijke en tevens duurzame tandenpoetsbeleving voor kinderen en lanceerde zijn bedrijf Fairytabs. Peter werd daarbij geïnspireerd door zijn eigen kinderen Otis, Joni en Zeppe, wat ook de namen zijn van de karakters van Fairytabs.

Wat is het concept van Fairytabs?
Fairytabs is het eerste merk met tandpastatabletten voor kinderen. Van tubetandpasta blijft gemiddeld 20% ongebruikt achter in de tubes, die na gebruik ook nog eens zeer vervuilend zijn. Met de tabletten van Fairytabs heb je daar geen last meer van! De tabletten bestaan uit 100% natuurlijke en gezonde ingrediënten en de verpakkingen en materialen zijn recyclebaar en eco-vriendelijk.

Het is een totaalconcept wat van een vervelend ‘moetje’ als tandenpoetsen juist een beleving maakt. Het maakt tandenpoetsen niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker! Met een verhaal en producten die er superleuk uitzien: drinkbekertje, bewaarpotje, tandenborstel én tabletjes met een lekkere smaak! We hebben zelfs een tandenpoetslied ontwikkelt. Duurt twee minuten en je kan het tijdens het tandenpoetsen afspelen via Spotify, YouTube, Apple Music of via onze website.

Wie zit te wachten op Fairytabs?
Op dit moment alle ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar die naast een duurzaam alternatief voor de reguliere tandpasta, een oplossing willen voor de problematiek die tandenpoetsen meebrengt.

Wat is het verdienmodel?
Fairytabs biedt zowel een complete starterskit, als alle losse producten aan. Daarnaast kan een gezin er ook voor kiezen om een abonnement te nemen, waarbij je voor een zeer aantrekkelijke prijs maandelijks producten opgestuurd krijgt. Dit is in korte tijd met succes op de markt gebracht!

Hoe ver is Fairytabs?
We zijn sinds 1 februari gelanceerd en hebben nu een mooi product voor kinderen. We zijn bezig om Fairytabs uit te breiden naar een beleving voor het hele gezin, met de komst van een volwassen versie van de tandpastatabletten.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
We willen dit jaar nog met Fairytabs naar het buitenland: Duitsland, Engeland, Canada en de VS. Ik heb verder nog allerlei andere ideeën om de badkamer te verduurzamen. Hoofdzaak hierbij blijft dat alles wat we met Fairytabs doen, leuk moet zijn!

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
De coronacrisis is voor mij écht een resetmoment geweest. Het was hét moment om te gaan ondernemen. Waar veel mensen in onzekere tijden kiezen voor veiligheid, was het voor mij de katalysator om ideeën, die al een tijd in mijn hoofd speelden, concreet uit te werken. Zo ook met Fairytabs!

Nog voor de zomer wordt de fluoride in de tabletjes vervangen door nHap, een gezonder alternatief. Fluoride werkt heel goed om glazuur te herstellen, maar als je er teveel van inneemt, is het giftig. NHap is een natuurlijk bestanddeel van het menselijk glazuur en volgens tandartsen net zo effectief. We werken nu aan de ontwikkeling van tabletjes met dat bestanddeel.