Startup van de maand: Earn More Work Less

Startup van de maand: Earn More Work Less
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startup van de maand

De startup van de maand is Earn More Work Less. Earn More Work Less is een coaching- en consultingorganisatie opgericht door "sprookjeskoppel" Lenka en Alexander Keehnen. Hieronder geven zij ons een kijkje achter de schermen door antwoord te geven op een aantal vragen.

 

Wie zitten er achter Earn More Work Less?
Het echtpaar Lenka en Alexander Keehnen heeft een gedeelde passie voor persoonlijke ontwikkeling. Samen richtten zij coaching- en consultingorganisatie Earn More Work Less op. Alexander (33) groeide op in het Westland (Kwintsheul) en haalde op zijn 23e zijn master in bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verhuisde naar Tsjechië om voor Accenture te werken en daar ontmoette hij Lenka. Alexander heeft tijdens zijn werknemerscarrière honderden mensen gemanaged. Hij schreef o.a. het boek Weg met Stress op Kantoor. Als time management expert hielp hij duizenden mensen hun stress verminderen en tegelijk betere resultaten te halen. Lenka (30) is van oorsprong Tsjechisch en heeft altijd op hoog niveau gedanst en piano gespeeld. Sinds haar 14e was zij coach in de fitnesswereld en ook de corporate ladder beklom zij razendsnel, tot ze twee jaar geleden in burn-out raakte. Dat had een enorme impact en ze besloot om haar purpose te gaan leven, namelijk door als spreker en coach zoveel mogelijk mensen te inspireren.

Lenka en Alexander hebben beiden een NLP-coachingcertificaat (Neuro-Linguistisch Programmeren) en wonen samen in hun droomhuis in Broek op Langedijk, samen met hun drie poezen. Lenka gelooft hardnekkig in sprookjes en met hun time mastery systeem kunnen zij ieder gewenst doel behalen. Daarom werken zij dagelijks aan hun sprookjesbestaan, wonen in een prachtig kasteel met aangrenzend het mooie kattenasiel ter wereld.

Wat is het concept van Earn More Work Less?
Iedere ondernemer heeft een raadgever aan zijn of haar zij nodig om betere beslissingen te maken en te focussen op de zaken die maximaal resultaat geven. EMWL is een uniek concept waarbij ondernemers gematcht worden met de juiste coach of consultant, en samen zorgen zij ervoor dat de bedrijfsdoelen zo snel en efficiënt mogelijk behaald worden. De bouwstenen in alles wat wij doen zijn: focus, feedback, fun (wetenschappelijk onderzoek mbt Theory of Constraints toonde aan dat deze principes tot exceptionele resultaten leiden). In onze definitie is de ideale coach dus iemand die je graag spreekt, iemand die op het juiste moment de juiste vragen stelt en kennis meebrengt die de ondernemer zelf nog niet bezit. Iemand die tegelijk je klankbord, mentor, beste vriend(in), ouder en grootste fan is. Wat EMWL uniek maakt is ons eigen Time Mastery systeem, dat gebruikers leert om optimaal rendement uit hun tijd te halen.

Wie zit te wachten op Earn More Work Less?
Een vers perspectief is 80 IQ punten waard, dus iedere ondernemer zou een coach aan zijn of haar zijde moeten hebben. Vooral ondernemers met een specifiek doel (bijvoorbeeld groeiambities, willen schalen, meer delegeren, of meer vrije tijd voor familie of hobby’s) weten Earn More Work Less te vinden. Ons e-book “How to Grow Your Business Without Everything Relying On You” is bijvoorbeeld erg populair.

Wat is het verdienmodel?
Ondernemers nemen een abonnement op de coachingdiensten en betalen maandelijks. Wat ons zo succesvol maakt is dat we de tijd nemen om de persoon achter de ondernemer en diens unieke situatie écht te leren kennen, en op basis daarvan de juiste aanpak voor te stellen. Dat kan 1-op-1 coaching zijn, groepscoaching, consulting of één van onze doe-het-zelfprogramma’s. Ook verwijzen we gerust mensen door aan één van onze partners als we zien dat zij hen beter vooruit kunnen helpen dan wij zelf.

Hoe ver is Earn More Work Less?
Het merk Earn More Work Less is geboren in December 2017 en nu hebben we reeds klanten in Canada, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland en natuurlijk Nederland. Lenka en Alexander zijn momenteel hun coachingmethoden aan het standaardiseren zodat voor eind 2018 ook andere coaches onder de EMWL paraplu dezelfde kwaliteit dienstverlening kunnen leveren.

Waar willen jullie over 5 jaar staan?
Alexander is enorm systematisch en dus wordt Earn More Work Less ontworpen voor oneindige schaalbaarheid. Net zoals atleten en sportteams, verdient iedere ondernemer een coach aan zijn of haar zijde. Het is onze missie om een sterk coachingmerk te creëren waarmee ondernemers zeker weten dat zij (veel) betere resultaten halen dan als ze het zakelijke avontuur alleen of met een zakenpartner zouden aan gaan.

Wat zijn jouw leermomenten tot nu toe?
Lenka en Alexander zijn beide operationeel erg sterk, en daarom moesten we vooral onze kennis van branding, marketing en sales stevig vergroten. Wij hebben daarom onder andere tweemaal twee weken doorgebracht bij Damien Elston, ’s werelds meest succesvolle platform sales speaker. Wij hebben hem ook geïnterviewd voor onze podcast The Influential Executive, zodat iedere ondernemer de kans heeft om te profiteren van zijn kennis.

Wat wil je ons nog zelf vertellen over Earn More Work Less?
Je bedrijf groeit hoe jij groeit als persoon. Daarom investeren wij sterk in onze eigen persoonlijke ontwikkeling en delen wij alles wat wij leren met onze fans en onze cliënten. Veel van die kennis maken wij gratis beschikbaar in onze e-books, podcast en nieuwsbrieven. Wij nodigen iedereen ook van harte uit om één van onze live bijeenkomsten bij te wonen en samen met andere ondernemers te leren en groeien. Om van dit alles op de hoogte te blijven kan men zich inschrijven via www.earnmoreworkless.com/ebook.
In onze visie is coaching beschikbaar maakt voor iedere persoon die wil groeien, als belangrijke aanvulling op het traditionele (vooral theoretische) onderwijs. Alles wat wij doen is gebaseerd op positieve waarden zoals integriteit, empathie, oprechtheid en waardecreatie, zodat zowel wij zelf als onze cliënten de wereld iedere dag een stukje mooier maken. Speciaal voor de lezers van Young Startup maken wij twee gratis coachingsessies beschikbaar – er zijn 10 plaatsen beschikbaar voor ondernemers die zich via www.earnmoreworkless.com/strategycall aanmelden voor hun eerste sessie van 40 minuten (vermeld “Young Startup” bij de aanmelding).