Startup-stress: hoe ga je ermee om?

Startup-stress: hoe ga je ermee om?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Startups

Keihard werken, het lijkt eerder regel dan uitzondering voor startup-ondernemers. Toch heerst er een taboe rondom het fenomeen ‘startup-stress’. Hoe kun je een burn-out als ondernemer voor zijn?

De cijfers liegen er niet om: ondernemers hebben vaker te maken met gezondheidsklachten dan niet-ondernemers. Uit in studie in 2015 door psychiater Michael A. Freeman uit Californië bleek dat zij vaker te kampen hebben met depressies, ADHD en bijvoorbeeld een bipolaire storing.

Let op: Wil je weten hoe stressbestendig jij bent als ondernemer? Check het in 15 vragen met de stresstest van Sprout in samenwerking met Centraal Beheer.

Angst

Hoe kan dit? Zakenblad Fast Company ging op onderzoek uit en sprak met Amy Buechler, een erkende therapeut aan Silicon Valley-accelerator Y Combinator. Buechler schrijft deze mentale problemen bij ondernemers hoofdzakelijk toe aan angst. Menig startup-ondernemer is volgens haar continu bang dat zijn of haar bedrijf uiteen valt. De ondernemer werkt zich zowel mentaal als psychisch een slag in de rondte om dit te voorkomen.

Klik hier en lees het volledige artikel