Startup download alle websites

Startup download alle websites
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Startups

De jonge ondernemer Gijs Barends zegt dat hij alle websites van een land kan downloaden met zijn startup dataprovider.com. De gegevens zet hij in een enorme dataset die hij verkoopt aan softwarebouwers en betaalservices.
 

Barends stelt een 50.000 euro beschikbaar als startkapitaal voor Amsterdamse studenten met een goed idee voor een nieuwe onderneming. Op 6 juni vindt een verkiezing plaats in Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Het Parool, Barends en Folia Magazine.

Barends werkt in New York als aandeelhouder van enkele startups. Hij haalde ene kapitaal binnen toen hij zelf nog student was in 1999. Hij deed de opleiding boekhandel & uitgeverij en startte een online reclamebureau.

Hij geeft als tip aan ondernemers in de dop: "Wacht niet. Begin al tijdens je studie. Dat is makkelijker dan wanneer je 35 bent met een hoge hypotheek en kinderen. Als extra voordeel heb je nog je e-mailadres van de hogeschool of universiteit. Daarmee kom je overal binnen want het heeft een onverdachte, jonge en frisse uitstraling waardoor mensen je graag willen helpen."