Startende ondernemer? Zorg voor de juiste domeinnaam en bouw je eigen website!

Startende ondernemer? Zorg voor de juiste domeinnaam en bouw je eigen website!
7 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Het kiezen van de juiste domeinnaam is een punt van aandacht. Wanneer je bezig bent met een nieuwe WordPress-website, is dit een van de belangrijke zaken die voorbijkomt. De domeinnaam is het unieke adres naar jouw website. Een domeinnaam wordt ook wel de link of url genoemd. Een goede domeinnaam draagt bij aan je identiteit en uitstraling. Neem dus een weloverwogen keuze. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe maak je zo’n keuze? Hieronder vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Waarom is een goede domeinnaam belangrijk?

Een goede domeinnaam is om meerdere redenen van belang. Ten eerste geeft de domeinnaam de bezoeker meteen een indruk van wat hij kan verwachten op jouw website. Het gaat om een stukje betrouwbaarheid en professionaliteit. Daarnaast vertelt de url vertelt wat de core business is van de website. Dit speelt vervolgens ook weer een rol in de vindbaarheid in zoekmachines, zoals Google. Een goede bepaalde domeinnaam geeft je SEO (Search Engine Optimization) een boost. Hoe beter de domeinnaam, hoe meer Google jouw website zal waarderen. De kunst is een domeinnaam te bedenken die exact overeenkomt met de zoekterm en in de herinnering blijft van de bezoeker.

Een aantal tips

Met de volgende tips kun je een goede domeinnaam bedenken. Denk allereerst goed na over wat je doel is van je domeinnaam c.q. website. De link en de inhoud moeten met elkaar matchen. Probeer vanwege herkenbaarheid de lengte van de url kort maar krachtig houden. De bezoeker moet de link eenvoudig kunnen invoeren en daarna ook kunnen onthouden. Daarnaast kun je creatief zijn met de extensie (nl, .com of .org) aan het einde van de url. Bijvoorbeeld: vakantiehuis. Ook wordt het aanbod van extensies steeds groter. Zo bestaan er allerlei specifieke extensies, zoals .store, .tips en .training.

Controleer en registreer

Zodra je een keuze voor een domeinnaam hebt gemaakt, is het tijd om de domeinnaam te registreren.Een <a href="https://www.hostnet.nl/domeinnamen/domeinnaam-registreren">domeinnaam registreren</a> begint met het controleren van de beschikbaarheid. Het kan zijn dat de domeinnaam vergeven is. Wanneer deze bezet is, zul je een andere domeinnaam moeten bedenken. Spelen met de extensie kan dan een mooi alternatief zijn. Ook heb je de mogelijkheid om het bezette domein over te kopen. Je bent hier wel afhankelijk van de huidige eigenaar, die ook de hoogte van het prijskaartje bepaalt. Is het domein beschikbaar? Gefeliciteerd! Je kunt jouw <a href="https://www.hostnet.nl/wordpress/wordpress-website-maken">WordPress-website maken</a>.