Startende ondernemer: is de btw-aangifte al vakantieklaar?

Startende ondernemer: is de btw-aangifte al vakantieklaar?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

De zomervakantie is in een deel van Nederland officieel gestart. Ook veel startende ondernemers gaan er binnenkort tussenuit. Voor hen is het belangrijk om naast alle vakantievoorbereidingen ook te zorgen dat zij uiterlijk woensdag 31 juli de btw-aangifte en -betaling over het tweede kwartaal indienen.

De Belastingdienst maakt dit voor startende ondernemers eenvoudig via het nieuwe ondernemersportaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’, waarop zij inloggen met DigiD of eHerkenning. Voor alle startende ondernemers met vragen over de btw-aangifte, geeft de Belastingdienst tips voor een goede en tijdige btw-aangifte en -betaling.

Meer startende ondernemers
In het eerste halfjaar van 2019 registreerde de Kamer van Koophandel 118.103 startende ondernemers, elf procent meer dan in het eerste halfjaar van 2018. Veel startende ondernemers blijken vragen te hebben voor de Belastingdienst over het doen van btw-aangifte: "Wanneer moeten de aangifte en betaling worden opgestuurd? Moet u ieder kwartaal btw-aangifte doen, óók als u geen omzet hebt gedraaid? En wat hebt u nodig om btw-aangifte te doen?" Voor deze en andere startersvragen heeft de Belastingdienst het platform belastingdienst.nl/starters.

Klik hier en lees het volledige artikel