Solliciteren met een filmpje!

Solliciteren met een filmpje!
6 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het wordt voor werkzoekenden steeds belangrijker om je te onderscheiden van het grote aanbod kandidaten dat op zoek is naar een nieuwe baan. Steeds meer werkzoekenden maken gebruik van een video-cv! In een filmpje van 1 á 1,5 minuut presenteert de werkzoekende zich, licht toe wat zijn/haar ambities zijn, waar hij/zij naar op zoek is en welke toegevoegde waarde hij/zij biedt.

Inzet video-cv

Het inzetten van een video-cv lijkt, vooral in deze tijd, steeds vaker ingezet te worden. Wanneer de video-cv's opgenomen zijn, worden deze ingezet bij sollicitaties door deze per e-mail te versturen of door het filmpje op Youtube te plaatsen. Eigenlijk  was het heel vreemd dat er nog geen geschikt platform voor de video-cv bestond. 

Een aantal jonge ondernemers is hierop ingegaan en heeft hét platform voor video-cv's ontwikkeld: www.solliciterenmeteenfilmpje.nl
Het platform is volledig gratis voor werkzoekenden en binnen enkele minuten is een profiel aangemaakt (en filmpje ge-upload). Het platform dient als vacaturesite, waarbij uiteraard een profiel en c.v. niet mag ontbreken, de video-cv wordt ingezet als extra (onderscheidende) tool. 

Werkgevers plaatsen vacatures en kunnen direct profielen en video-cv's bekijken van kanidaten. Vervolgens kan de werkgever contact opnemen met de werkzoekende. Werkzoekenden hebben de mogelijheid naar hun droombaan te zoeken en kunnen ook direct contact opnemen met de werkgever en verwijzen naar hun profiel. In verband met de privacy van werkzoekenden hebben zij de mogelijkheid om de video-cv alleen beschikbaar te stellen voor werkgevers.