Social media leidt tot sociale armoede!

Social media leidt tot sociale armoede!
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 maanden geleden
Gepost in Social Media

Omdat ik voor een opdracht in Amsterdam geen zin heb om op de A2 in een rij dampende auto’s te staan, besluit ik om vanuit Eindhoven de trein te nemen. Het is nog schemerig als ik in 040 de parkeerplaats afwandel. Terwijl ik de stationshal binnenloop zie ik de meeste gezichten verkleuren van het kijken naar een mobieltje in de handen. Ik kijk op welk spoor de intercity naar Amsterdam vertrekt en loop naar perron 5. Bij het opgaan van de roltrap loopt er jonge knul tegen mij aan, hij reageert geïrriteerd met de woorden: “Hey, let eens op meneer !” Terwijl ik omkijk zie ik hem kijkend naar social media weglopen. Het contact is zo vluchtig dat ik niet eens de kans krijg om te reageren.

Geen woorden

Lichtelijk gefrustreerd door de botsing en de reactie bij de roltrap stap ik 4 minuten later op de trein. Er is nog één plaats vrij in zo’n vier-zit. Terwijl ik denk: “Waar zouden we zijn zonder de trein” neem ik plaats bij 3 onbekende mensen. Om onderweg de laatste puntjes op de “i” te zetten, haal ik mijn laptop uit mijn tas. Ik open mijn PowerPoint presentatie over stress reductie en de werking van ons drie lagen brein en ga aan de slag. Het grinniken van 4 jongens aan de overkant van het gangpad leidt me daarbij af. Terwijl ik opzij kijk zie ik vier knullen tegen over elkaar zitten met allemaal een telefoon in de handen. Ik zie 4 paar duimen over de beeldschermpjes razen, 200 aanslagen blind op een toetsenbord zijn er niets bij. Ondanks dat er geen gesproken woorden zijn, hebben de 4 jongens ogenschijnlijk grote lol met elkaar.

Klik hier en lees het volledige artikel