Silent disco met iPhones van je vrienden

Silent disco met iPhones van je vrienden
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Apps

Met Seedio kan je vanaf je iPhone muziek naar andere iOS-apparaten streamen, precies synchroon. Handig voor een silent disco thuis?

Seedio is een nieuwe iPhone-app die muziek naar andere iOS-apparaten op hetzelfde wifi-netwerk kan streamen. Dat doet de app van Oostenrijkse makelij zonder vertraging, zodat iedereen precies hetzelfde hoort. Volgens de appbouwers maakt Seedio van de iPhones in de buurt 'een gesynchroniseerde luidspreker'. Maar een toepassing waar wij aan denken is een 'silent disco', waarbij alle deelnemers op hun koptelefoon op de iPhone precies hetzelfde horen.

De app streamt behalve muziekbestanden op het iPhone-geheugen van het zendende toestel ook de audio van YouTube-clips naar alle draadloos verbonden iOS-apparaten. Luisteraars kunnen liedjes indienen in de playlist van de zender. De app houdt ook de geschiedenis van alle afgespeelde nummers bij. Seedio kan muziek streamen naar maximaal 150 verschillende iOS-apparaten tegelijk, stellen de makers.

Seedio is een leuk initiatief en op de iPhone en iPad-combinatie (hoewel het geen universele app is) waarop we het testen, werkt het vlekkeloos. Simpeler kan het niet. De ontvaner ziet de verzender op het zelfde Wi-Fi netwerk binnen enkele seconden en vanaf dat moment werkt Seedio. Of je het gezamenlijke geluid goed genoeg vindt, laten we graag aan jou over om te beoordelen.

De app is alleen ter introductie gratis. Als die periode is verstreken, verschijnt een gratis ontvang-only versie van de app. Het is dus zaak er snel bij te zijn.

Downloaden: Seedio (tijdelijk gratis)