SEO: beter gevonden worden in 3 stappen

SEO: beter gevonden worden in 3 stappen
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Start je een eigen bedrijf, dan wil je natuurlijk graag snel zo veel mogelijk bekendheid, klanten en conversie. Uiteraard bestorm je het wereldwijde web, want dat is immers de place to be. Als potentiële klanten gaan zoeken op specifieke woorden die te maken hebben met jouw product of dienst, dan wil je natuurlijk dat ze jou vinden in de zoekresultaten van Google.

Om dat te kunnen bereiken zul je aan de slag moeten met SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Met een goede SEO kun je een hoge ranking creëren en extra traffic genereren naar je website. De volgende drie stappen kunnen je hierbij helpen.

Stap 1: bouw een goede website

Het begint bij de content van je website. Die moet je technisch en inhoudelijk optimaal vullen. Bedenk met welke zoekwoorden je gevonden wil worden en laat deze woorden terugkomen op belangrijke plekken op de pagina’s, zoals in de titel, eerste alinea en de tussenkoppen. Voorzie je pagina’s van beeld met de juiste meta tags en descriptions. Zorg dat je website snel laadt. De laadtijd is namelijk een ranking factor. Daarnaast zullen mensen sneller afhaken als je website langzaam laad.

Stap 2: probeer hoger te komen in de zoekresultaten

Is je website af? Dan wordt het tijd voor stap 2. Hoe meer er naar je website gelinkt wordt door andere websites, hoe beter. Je kunt je vindbaarheid ook verbeteren door je bedrijf op te geven bij Google Mijn Bedrijf om je lokale vindbaarheid te vergroten. Wil je direct helemaal bovenaan de zoekresultaten verschijnen, dan is SEA, zoekmachine marketing, dé oplossing! Met online adverteren via Google Ads, krijgt je website op relevante zoekwoorden direct hoge posities in Google.

Stap 3: zorg voor meer conversie

Verschijn je hoog in de zoekresultaten? Dan ben je er nog niet. Je wil natuurlijk dat de bezoekers van je website lang blijven hangen en doen wat jij wil dat ze doen: je producten aanschaffen, offertes opvragen of contact zoeken. Daarvoor is er van alles wat je uit de kast kunt trekken om in te zetten, zoals rich snippets, beoordelingen in Google, social media en nieuwsbrieven.


SEO training volgen

Wil je dieper duiken in deze materie, zodat je beter in staat bent om te zorgen voor betere vindbaarheid en conversie? Dan is een SEO cursus misschien wat voor jou. Je hebt op dit gebied allerlei trainingen en cursussen die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Van basis trainingen tot trainingen voor gevorderden. Zo kun jij alle kennis vergaren om online succesvol te worden!