Schrijf je wel wat je bedoelt?

Schrijf je wel wat je bedoelt?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Tips

Schrijven is niet makkelijk. Schrijven wat je bedoelt*, is nog minder makkelijk moeilijker.

Japke-d Bouma vult er hele boeken mee en haalt op Twitter regelmatig ontzettend ingewikkelde zinnen aan. Maar ook teksten die er in eerste instantie goed uitzien, kunnen een onbedoelde betekenis hebben.

Een voorbeeld van mezelf. Laatst mailde ik iemand ‘dit is eigenlijk niet mogelijk’. Zo hield ik figuurlijk een deur open, terwijl ik bedoelde: ‘dit is niet mogelijk’.

Nog een voorbeeld: een vacaturetekst (niet helemaal uit de lucht gegrepen, daar kom ik zo op). Beschrijf je daarin écht wat je zoekt? Stel dat je iemand flexibele werkuren biedt. Voor mij betekent dit dat ik ook weleens een middag vrij kan nemen om ‘s avonds te werken. Jij bedoelt er misschien écht mee dat ik kan kiezen tussen beginnen om 8 of om 9 uur.

Klik hier en lees het volledige artikel