Samen hebben we de ruimte

Samen hebben we de ruimte
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Leegstand

De jonge ondernemers Julian Doorten (26) uit Tiendeveen en Niels van Eck (27) uit Pesse hebben een nieuw concept bedacht: Storage Share. 'Daarmee zetten wij de wereld van de particuliere opslag op z'n kop', zo stellen zij.

Op Airbnb-achtige wijze brengen zij aanbieders van ruimte in contact met mensen die opslagruimte zoeken, van een berging of garagebox tot een zolder die nog lang niet volstaat.
'In Drenthe had ik alle ruimte, maar toen ik naar Amsterdam verhuisde voor mijn eerste baan, kon ik me van mijn salaris niet meer veroorloven dan een kamer van 6 vierkante meter. Ik woonde letterlijk driehoog achter', vertelt mede-oprichter Julian Doorten. 'Mijn skispullen bleven achter in mijn ouderlijk huis in Tiendeveen. Erger vond ik het dat ik mijn mountainbike niet mee kon nemen naar Amsterdam.'

Kiem

Zonder dat Doorten het toen wist, was daarmee de kiem gelegd voor zijn latere initiatief Storage Share. Nederlandse huizen zijn vaak vol. Vooral in steden hebben particulieren een schreeuwend tekort aan opslagruimte, denk aan sportuitrusting, zomer- of winterkleding, verzameling, mountainbike, racefiets of winterstalling voor de motor. Traditionele aanbieders van opslagruimte zijn prijzig en bevinden zich vaak aan de randen van een stad.


Aan de andere kant zijn er ook mensen die ruimte over hebben in een berging, garage of zolder. Vastgoed is statisch, het past zich niet aan veranderende omstandigheden aan. Doordat kinderen het huis uit zijn, door scheiding of door overlijden van een partner kan het zijn dat er een ruimte leeg staat. Mensen met ruimtegebrek kunnen hiermee worden geholpen. Lees verder..