Salarisverhoging vragen, zo doe je dat

Salarisverhoging vragen, zo doe je dat
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Je werkt alweer een tijdje voor dezelfde baas en doet je werk naar tevredenheid. Toch knaagt er iets: wordt het misschien niet eens tijd te vragen om een loonsverhoging? Veel mensen zien daar best tegenop. Hoe pak je zo’n salarisonderhandeling een beetje handig aan?

1: Benader je baas

De eerste stap is eigenlijk al gelijk de moeilijkste: wanneer durf je je baas aan zijn of haar mouw te trekken om een gesprek aan te vragen over je salaris?

"Bij sommige bedrijven hebben ze de beoordelings- en functioneringsgesprekken over boord gegooid. Dat zijn eigenlijk vanouds de momenten in het jaar waarop je bij je baas kon beginnen over je salaris", adviseert Rick van de Water van Loopbaancoach Amsterdam. "Maar elk bedrijf heeft toch echt een moment in het jaar waarop ze hun werknemers beoordelen. Grijp die aan om erover te beginnen, al helemaal als de beoordeling goed uitvalt."

Daarbij draait de economie weer goed, en zijn bedrijven niet meer alleen bezig met overleven. "De economie trekt weer aan, en je ziet dat bedrijven anders tegen hun werknemers aankijken. Een bedrijf bestaat uit mensen, niet alleen uit winst. Veel managers willen hun werknemers graag gelukkig zien en zijn zeker bereid te luisteren naar hun voorstellen”, zegt loopbaancoach Joep Lochtenberg.

Klik hier en lees het volledige artikel