Salarisadministrateur heeft het bord vol met AVG

Salarisadministrateur heeft het bord vol met AVG
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het is een lastig karwei om zo efficiënt mogelijk de salarisadministratie door te voeren. Nu met volledige digitalisering en nieuwe wetten en regels is er geen tijd om hierop meer kennis te halen. Salarisadministrateurs lopen hierdoor achter de feiten aan en hebben dan ook hun bord vol!

Het gebrek

Door de blijvende ontwikkelingen in het vakgebied van salarisadministrateurs is de gemiddelde administrateur al tijd genoeg kwijt aan het bijhouden van de loonadministratie. Technologische ontwikkelingen voor het efficiënter maken van de administratie en de steeds veranderende wetgeving, geeft de administrateur veel kopzorgen. Het is gewoon niet meer bij te houden.

Achterstand AVG

Dankzij de Trendonderzoek Salarisprofessionals 2018 is er meer duidelijk geworden waar en hoe salarisprofessionals gebreken ondervinden in hun kennis en de eisen waar nog steeds niet aan voldaan wordt. Nog te veel salarisprofessionals hebben geen weet of te weinig kennis en ervaring van de AVG-wetgeving en de regels waaraan voldaan moet worden.

De voornaamste gebieden waar salarisprofessionals tegenaan lopen met de AVG:

  • implementatie van de AVG-wetgeving

  • registratie van verwerkingsactiviteiten

  • overeenkomsten voor verwerking door derden

  • opvolgen van maatregelen in data gebruik

  • wie heeft welke plichten en verantwoordelijkheden

Geen specialist

De gemiddelde salarisadministrateur is geen salarisprofessional. Zo, dat is duidelijk!

Nog teveel bedrijven en organisaties nemen geen salarisprofessional in dienst omdat deze eenmaal specialistisch is en dus duurbetaald.

Hiervoor in de plaats wordt de salarisadministratie dan ook simpelweg gezien als administratie en niet een dynamisch bewegend vakgebied. Hierbij wordt de taak voor deze administratie dan ook vaak gelegd bij de normale administratie (financieel of P&O) met alle gevolgen van dien.

Het bord vol

Heel spreekwoordelijk maar zeker geen onwaarheid is dat de taak van de administrateur vol zit met administratie. Dankzij inefficiëntie of werken met verouderde systemen is er geen tijd en ruimte voor ontwikkeling en het opdoen van nieuwe kennis. En dat is nu juist zo hard nodig!

Doordat er geen tijd is en de administratie zich blijft opstapelen lopen administrateurs achter op ontwikkelingen zoals de AVG-wetgeving. Hierdoor ontstaat er een gebrek aan kennis van digitale ontwikkelingen en de implementatie hiervan op de organisatie. Maar bovenal continue veranderende wetgeving en regels die gevolgd moeten worden blijven ongebruikt.

De ideale rol

Een echte salarisprofessional stijgt boven deze manier van werken uit. De rol die een salarisprofessional inneemt is dan ook tegenwoordig niet meer dat wat we gewend zijn. De rol van deze specialist ligt al niet eens meer in het administratieve werkveld maar in het consulterende gebied. En dan vooral in het werken met en implementeren van geautomatiseerde en digitale systemen en daarnaast het up-to-date houden van alle kennis voor het opvolgen van wetgeving en overheidsregels.

Die rol ontstaat ook niet zomaar en daarom zullen organisaties een keuze moeten maken. In welke richting ook gekeken wordt, er moeten concessies gemaakt worden voor nieuwe ontwikkelingen ook al is het maar voor tijdelijk:

Het maken van deze ruimte voor ontwikkeling zorgt voor een betere implementatie van het verwerken van de administratie op een efficiëntere manier. Hierdoor creëer je als ondernemer ook weer tijd en ruimte zodat dit ontwikkelingsproces voortaan een vast onderdeel wordt van het werk van de administrateur. Dus met een klein beetje moeite ben je zomaar een heel eind op weg.