Rittenregistratie-apps: wat zijn de voor- en nadelen?

Rittenregistratie-apps: wat zijn de voor- en nadelen?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Apps

Ben je ondernemer? En heb je een auto van de zaak? Dan is het belangrijk dat je een goede rittenregistratie hebt. Als je de gereden kilometers goed bijhoudt, heb je een duidelijk inzicht voor jezelf. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor belastingvoordelen.

Veel ondernemers vergeten hun ritten te registreren, omdat het in de meeste gevallen op de desktop gedaan wordt. Met een kilometer app ben je daarvan af.
Het werkt heel simpel, zodra je vertrekt zet je de app aan en geef je aan of het gaat om een privé- of zakelijk rit. Wanneer je bent aangekomen op de bestemming zet je de rittenregistratie app weer uit, zo kun je precies zien hoeveel kilometers je hebt gereden. Ondertussen heeft de app de rit al verwerkt in jouw rittenregistratie. Zo blijft jouw administratie altijd op orde en krijg je geen gedoe met de Belastingdienst. In dit artikel vertelt Appwiki wat het belang van rittenregistratie is en wat de voor- en nadelen van een ritregistratie app zijn.

Het belang van een goede rittenregistratie

Zoals verteld, is het erg belangrijk om een goede rittenregistratie te hebben. Een juiste administratie kan je namelijk voordelen opleveren bij de Belastingdienst. Als je kunt aantonen dat je niet meer dan vijfhonderd privékilometers in een zakelijke auto rijdt per jaar, hoef je geen bijtelling te betalen. Verder is het belangrijk om uw rittenregistratie goed op orde te houden, omdat de Belastingdienst fikse boetes uitdeelt als de kilometerregistratie niet goed op orde is. Gelukkig kun je met een rittenregistratie app op uw smartphone eenvoudig alle gereden kilometers bijhouden.

Klik hier en lees het volledige artikel