Review Moneybird

4 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Boekhouden doe je eenvoudig met Moneybird. Moneybird is een online boekhoudpakket, ontwikkeld voor de ondernemer. Het werkt intuïtief en is te gebruiken zonder eerst verschillende handleidingen door te moeten of een dure cursus te volgen. Het is compleet en volledig in de cloud, dus altijd en overal beschikbaar.

Alle boekhoudmogelijkheden die jij zoekt
Moneybird heeft alle mogelijkheden die je van een boekhoudpakket verwacht en verlangt, zoals oa. offertes maken, facturen maken en inkoopfacturen verwerken.

Offertes maken
Een offerte aanmaken in Moneybird gaat erg eenvoudig. Hoe dit precies in zijn werk gaat, staat duidelijk uitgelegd in de kennisbank. De offerte verstuur je per e-mail en kan ook online door je klant geaccepteerd worden. Dit werkt snel en overzichtelijk. Als de offerte geaccepteerd is, verandert de status van de offerte vanzelf in je administratie. Zo heb je altijd volledig overzicht.

Facturen maken
Het maken van facturen werkt ongeveer hetzelfde als het maken van een offerte. Ook is het met 1 druk op de knop mogelijk om je geaccepteerde offerte om te zetten in een factuur. Wanneer de factuur betaald is, registreer je de betaling. De facturen die verlopen veranderen automatisch van status en hiervoor kun je instellen dat ook de herinneringen automatisch verstuurd worden.

Periodieke facturen aanmaken
Daarnaast kun je bijvoorbeeld periodieke facturen aanmaken en deze automatisch laten versturen door Moneybird.

Inkoopfacturen verwerken
Door gebruik te maken van de app, scan je eenvoudig en snel de bonnen en verwerk je deze in je administratie. De inkoopfacturen die je per e-mail ontvangt, stuur je door naar je administratie. Als hier een UBL bestand aan toegevoegd is, worden de gegevens ook automatisch voor je ingevuld! Heb je terugkerende inkoopfacturen zoals je telefoonrekening of verzekering? Dan maak je hier een periodiek voor aan, zodat ze elke maand automatisch in je administratie komen te staan!

Maar er is meer!
Naast het maken van offertes, facturen en inkoopfacturen zijn er natuurlijk meer mogelijkheden die in een boekhoudpakket horen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van memoriaalboekingen, het verwerken van banktransacties, rapportages etc. Op de website staat overzichtelijk uitgelegd wat de mogelijkheden binnen Moneybird zijn.

Ook via je smartphone je boekhouding bijhouden
Er zijn iOS en Android apps beschikbaar, waardoor het makkelijk wordt om je boekhouding ook onderweg te doen. Met de app kun je eenvoudig je bonnen scannen en verwerken, snel een offerte of factuur maken en ook versturen.

“Het enige dat ik hoef te doen, is elke dag even inloggen, en de betalingen die op mijn bank binnen zijn gekomen te verwerken.” Mike de Bock deelt net als anderen zijn Moneybird ervaring

Moneybird is al vanaf € 0,- te gebruiken! Moneybird biedt verschillende pakketten, zo is er het gratis pakket voor de kleine administratie. In dit gratis pakket het je de mogelijkheid om 3 facturen, 3 inkoopfacturen en 3 offertes per maand aan te maken en 10 banktransacties te koppelen aan je facturen. Naast het gratis pakket, kun je kiezen uit het 10 euro pakket, het 17,50 euro pakket en het 25 euro pakket. De prijzen zijn exclusief btw. Meer informatie over de pakketten vind je hier.