Relatiegeschenken en promotieartikelen verbeteren bekendheid

Relatiegeschenken en promotieartikelen verbeteren bekendheid
3 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Wilt u uw bedrijf extra onder de aandacht brengen of uw waardering uitspreken naar klanten, medewerkers, of andere relaties? Een goede manier is het geven van promotieartikelen of relatiegeschenken. Een relatiegeschenk is niet zomaar een cadeautje. Het versterkt je boodschap en gaat lang mee. Relatiegeschenken worden vaak veelvuldig gebruikt waardoor je nog lang in beeld zal blijven bij jouw doelgroep. Promotieartikelen en relatiegeschenken zijn een zeer effectieve manier om reclame te maken. De impact van een relatiegeschenk is gemiddeld 15% tot 50% hoger dan een groter medium zoals bijvoorbeeld televisie. Dit is ergens ook wel logisch, een commercial is van korte duur. Een promotieartikel daarentegen heeft een hogere attentiewaarde en wordt nog maandenlang gebruikt. Op deze manier wordt de ontvanger nog langere tijd aan u of uw bedrijf herinnerd. De naam zullen ze in elk geval niet snel vergeten! Het kan net dat extra zetje zijn om uw beginnende bedrijf een boost te geven. We zetten een paar van de mogelijke artikelen op een rij om net die extra naamsbekendheid te krijgen.

1. Kantoorartikelen bedrukken

Een van de slimste manieren om uw bedrijf onder de aandacht te brengen is het bedrukken van kantoorartikelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pennen bedrukken, memoclips of notitieboekjes met logo van uw bedrijf. Kantoorartikelen worden door klanten, medewerkers of andere relaties wekelijks, al niet dagelijks gebruikt. Elke keer dat er iets genoteerd moet worden, pakken ze er een pen, notitieboekje of ander kantoorartikel bij. Bovendien heeft dit ook een extra voordeel: ze worden herinnerd aan uw bedrijf terwijl ze zelf aan het werk zijn, waardoor ze eerder de associatie met uw bedrijf en een mogelijke opdracht of andere werkrelatie zullen leggen.

2. Glazen graveren

De promotie hoeft niet altijd een serieuze toon te hebben. Organiseer een bedrijfsfeest, of vier een grote verkoop. Laat bierglazen graveren met het logo van uw bedrijf om mensen in een feestelijke stemming aan uw bedrijf te herinneren. Op deze manier associëren ze uw bedrijf met een positief gevoel. Vooral vrouwelijke werknemers? Laat wijnglazen bedrukken met uw bedrijfsnaam. Zo is er voor elke doelgroep wel een passende oplossing.

3. Giveaways met logo

Staat u met uw bedrijf op een beurs of evenement? Hoe leuk is het om voorbijgangers dan een klein cadeautje mee te geven, waardoor ze uw bedrijf in elk geval niet snel vergeten. De giveaways kunnen vele vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan het weggeven van pepermunt met logo van uw bedrijf, sleutelhangers met logo of laat flesjes water bedrukken. Aanwezig bij een festival? Denk aan giveaways die passen bij deze gelegenheid. Zonnebrillen, waaiers of oordopjes met logo zijn zo besteld en het kan u en uw bedrijf nieuwe klanten opleveren.

Promotieartikelen zijn zo ontworpen en besteld en leveren vele voordelen op. Wacht niet langer en verhoog de bekendheid van je bedrijf!