Rechter: medewerker die dronken op werk komt mag niet altijd worden ontslagen

Rechter: medewerker die dronken op werk komt mag niet altijd worden ontslagen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Overheid

Als je een medewerker die dronken op het werk verschijnt ontslaat, sta je daarmee niet altijd in je recht, zo blijkt uit een recente uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Een bedrijf dat om deze reden een medewerker ontsloeg, is door de rechter in het ongelijk gesteld. Dräger uit Zoetermeer moet het ontslag terugdraaien en mogelijk een vergoeding betalen. Dat meldt RTL Nieuws.

In maart 2016 kwam de bewuste magazijnmedewerker dronken aan bij Dräger, een bedrijf dat medische apparatuur fabriceert. De werkgever nam een alcoholtest af en mat een promillage van 3,52. De man zou ook een wodkafles in de fietstas hebben. Een halfjaar daarvoor was hij al eens ruikend naar alcohol op het werk gekomen, waarna hij een waarschuwing kreeg.

Duidelijk beleid

Na het ontslag op staande voet stapte de medewerker naar de rechter, die het bedrijf in de eerste plaats in het gelijk stelde. Ook in een hoger beroep oordeelde de rechter dat het bedrijf in zijn recht stond met het ontslag. Het bedrijf zou namelijk een duidelijk beleid hebben omtrent alcohol- en drugsgebruik.

Klik hier en lees het volledige artikel