Q&A met Linda Voorbij van L-Websolutions

Q&A met Linda Voorbij van L-Websolutions
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Interviews

Linda Voorbij is in 2011 haar eigen bedrijf begonnen: L-websolutions.nl. Maar wat doet ze nu precies?
 Linda: In 2011 heb ik een eenmanszaak opgericht: Linda's Web Solutions. Dat houdt in dat ik e-mail marketing doe: het opmaken van mailings, foto's bewerken, schrijven van teksten en het bedenken van acties. Al die werkzaamheden heb ik verricht voor een bedrijf waar je online fotoalbums kunt maken. Dat was erg leuk en interessant om te doen. Naast e-mailmarketing houd ik me ook bezig met website-beheer en het schrijven van (web)teksten. Sinds vorig jaar heb ik besloten om mij ook volledig op dat soort taken te richten. Ik ben met wat opdrachten bezig en ik verwacht dat het in het eerste kwartaal van 2013 meer vorm krijgt.

Een fulltime job? 

Nog niet, maar dat is wel de bedoeling. Op het ogenblik werk ik ook nog twee dagen voor een werving- en selectiebureau. En daar vervul ik eigenlijk een zelfde soort functie: het schrijven van teksten, het onderhouden van websites en het opmaken van mailings.Bouw je ook websites?

 Het technisch bouwen van een website doe ik niet, dat besteed ik uit. Wat ik wel doe is opbouwen en onderhouden van websites, zoals de site vullen met teksten en het plaatsen van foto's.Wat voor klanten zoek je? En wat kun je bieden? 

Website-beheer bijvoorbeeld. Als een klant iedere maand nieuwsartikelen op zijn site wil, kan ik daar voor zorgen. En dan moet je denken aan het plaatsen van foto's en informatie over projecten die afgerond zijn. Dat soort zaken wil een bedrijf graag aan zijn klanten laten zien. Ik zorg er voor dat het allemaal op de website komt. Richt je je op een bepaald type bedrijf?

Nee, zeker niet. Mijn interesse is heel breed. Ik heb hiervoor bij het weekblad de Groene Venen gewerkt. Het was een eerste stageplaats vanuit mijn opleiding. Ik heb veel interviews gehouden met allerlei mensen. Fanatieke fietsers of zeilers, mensen met een passie voor bordercollies of voor koikarpers, of iemand die treintjes bouwt. Dat was onwijs leuk om te doen.Is webteksten schrijven anders dan het schrijven interviews? 

Webteksten moeten kort en krachtig zijn. Bezoekers moeten in zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk informatie krijgen. Je moet er voor zorgen dat een website goed in Google gevonden wordt; dus letten op zoekwoorden. Lappen tekst worden niet gelezen. Korte stukken tekst met veel wit tussen de regels, opsommingen en korte zinnen maken het de lezer makkelijk. Eigenlijk moet je als lezer in één oogopslag geïnformeerd worden over het bedrijf.Toekomstdromen? 

Ik werk nu nog van huis uit, maar als het drukker wordt, wil ik toch wel graag ergens een kantoorruimte betrekken. Ik ben laatst bij een kantorenpand in Amsterdam geweest, waar een hoop jonge ondernemers allemaal een kleine ruimte huren. Zoiets lijkt me fantastisch. Je bent allemaal onafhankelijk, maar kunt toch ook gebruik maken van elkaars ervaringen.

L-websolutions.nl