Prins Constantijn ambassadeur voor startups

Prins Constantijn ambassadeur voor startups
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startups

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als speciale ambassadeur voor startups. De prins zet vanaf 1 juli de taken voort van Kroes, die in 2015 begon met vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland naar Nederland te halen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) maakte dat dinsdag bekend.

In de afgelopen anderhalf jaar dat Kroes zich ermee bezighield, werd Nederland volgens Kamp op de kaart gezet als toonaangevend centrum voor startups.

Prins Constantijn wordt eveneens voor anderhalf jaar aangesteld. Kamp kijkt er naar uit om samen te werken met de nieuwe ambassadeur voor startups, die onder meer een actieagenda gaat opstellen om flexibel in wisselende teams te kunnen opereren. ,,Met zijn brede ervaring, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven, halen we opnieuw een ‘special envoy’ van internationale allure in huis. Hij is nauw verbonden met startups en het regionale- en Europese startup ecosysteem.’’ Ook vernieuwende bedrijven kunnen daar hun voordeel mee doen, aldus Kamp. Lees verder.

Bron: deondernemer.nl