Pinautomaat voor je bedrijf: de voordelen

Pinautomaat voor je bedrijf: de voordelen
1 maand geleden
Gepost in Gastblogs

We leven steeds meer in een digitale wereld. Maar liefst 42% van de Nederlanders verwacht bijvoorbeeld dat zij over vijf jaar minder vaak met contant geld gaan betalen dan dat ze nu doen. Tijd om daar als bedrijf in constante ontwikkeling op in te springen. Beschik je over een eigen winkel of een fysieke plek waar klanten jouw diensten en/of producten af kunnen nemen? Of reis je zelf regelmatig naar klanten toe? In dit soort gevallen kan een pinautomaat niet ontbreken. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een pinautomaat voor je bedrijf.

 

Waarom overstappen op een pinautomaat?

Een van de grootste redenen om over te stappen op een (mobiel) pinautomaat is omdat steeds meer mensen in Nederland betalen aan de hand van pinbetalingen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu om te pinnen. Je kunt immers niet alleen meer pinnen met je eigen pinpas, maar ook met een slim apparaat zoals een smartwatch of je smartphone. Met meestal één druk op de knop is een pinbetaling voltooid - ideaal!

De verwachting is dat het aantal mensen dat op deze manier gaat betalen alleen maar toe gaat nemen in de toekomst. Dat betekent dat je maar beter goed voorbereid kunt zijn om zo je klanten zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen helpen. Let er hierbij wel op dat je kiest voor een nieuw model pinautomaat waar men ook contactloos kan betalen. Contactloze pinbetalingen zijn immers helemaal van deze tijd. Meer dan de helft van de betalingen wordt contactloos gedaan.

Pinnen is een veilige manier van betalen

Het grootste voordeel van pinnen ten opzichte van contant betalen is de veiligheid. Voor zowel de klant als de winkelier (of opdrachtgever) zijn pinbetalingen veiliger dan betalen met contant geld. De winkelier heeft op deze manier geen contant geld bij zich en is zo beter beveiligd tegen diefstal en overvallen. De klant hoeft geen geld mee te nemen en kan zo ook veiliger de straat over. Goed om te weten: sinds 2012 maken we gebruik van de pinpas met chip in plaats van met magneetstrip. Een chip is beter beveiligd tegen skimmen (kopiëren van pasgegevens).

Meer omzet? Kies voor pinbetalingen

Wat veel ondernemers niet weten, is dat pinbetalingen kunnen zorgen voor meer omzet. Hoe dat precies werkt? Simpel: mensen hebben vrijwel altijd een pinpas of mobiele telefoon op zak. Daarmee kun je tegenwoordig eenvoudig en snel pinnen. Kies je ervoor om zonder pinautomaat zaken te doen dan zul je zien dat er minder verkoop is. Een groot deel van de Nederlanders heeft immers geen contanten meer mee. Wat ook meehelpt, is dat er op deze manier minder kans is op kasverschillen in de kassa. Dat kan ook weer meer omzet opleveren. Uiteindelijk ben je ook minder tijd kwijt aan financiële taken zoals de kas tellen. Dat heeft weer invloed op je verdere ontwikkeling als zzp’er of zelfstandig ondernemer.

Verhoog het gebruiksgemak met pinnen

Voor de klant is het uiteraard ook heel prettig als er snel en gemakkelijk betaald kan worden. Met een pinautomaat versnel je het hele winkelproces. Er zijn immers geen mensen meer die moeten wachten omdat er een klant voor hen is die het kleingeld moet tellen. Met een pinautomaat heb je helemaal geen gedoe meer met kleingeld - iets wat voor de winkelier of opdrachtgever zelf eigenlijk ook wel erg prettig is. Daarmee krijg je een veel snellere doorstroming bij de kassa en niet geheel onbelangrijk: minder boze blikken van wachtenden en voor veel gebruiksgemak.

Voordelen van een nieuw pinautomaat

Ben je al overtuigd om ook over te stappen op een pinautomaat voor je bedrijf of winkel? De keuze in pinautomaten is reuze. Let er goed op voor welke automaat je gaat en kies hierbij het liefst een die voor verschillende leeftijdscategorieën goed te gebruiken is. De meeste écht nieuwe modellen zijn dat wel. Een aantal voordelen van een nieuw pinautomaat is onder andere:

  • Ze beschikken over WiFi voor contactloze betalingen. Contactloze betalingen zijn goedkoper (13 cent per betaling tegenover 17 cent voor de traditionele pinbetaling). Daarnaast gaan contactloze betalingen sneller dan traditionele betalingen.
  • Nieuwe pinautomaten hebben full colour schermen mét grote cijfers en letters waardoor de gegevens goed te lezen zijn voor alle gebruikers.
  • Nieuwe apparaten hebben een langere certificering en kunnen dus langer worden gebruikt.
  • Je kunt een nieuw pinautomaat ook gebruiken voor zogeheten QR-betalingen. Dat zijn betalingen met een QR-code; pinbetalingen die je steeds vaker ziet en gaat zien.
  • Tot slot krijg je vaak een fijne korting wanneer je je oude pinautomaat inruilt voor een nieuw apparaat voor je toekomstige pinbetalingen.