ParkFlyRent wint Athlon Smart Mobility Award op mobiliteitscongres ‘Rethinking Mobility’

ParkFlyRent wint Athlon Smart Mobility Award op mobiliteitscongres ‘Rethinking Mobility’
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Events

Almere, 19 september 2016 – De pitch van ParkFlyRent wint de Athlon Smart Mobility Award ter waarde van €10.000. Deze startup biedt vertrekkende reizigers de mogelijkheid om hun auto gratis parkeren bij Schiphol, terwijl medereizigers een voordelige auto kunnen huren. Zo maken ze door stilstaande auto’s te beter te benutten mobiliteit duurzamer.

Vijf startups pitchten tijdens de Dragons Den op het Athlon Mobiliteitscongres ‘Rethinking Mobility’ concepten om mobiliteit in Nederland te verbeteren. Het congres –ter ere van Athlons 100 jarige bestaan- stond in het teken van innovaties op gebied van mobiliteit, die de volgende honderd jaar gaan vormgeven.

Concept ParkFlyRent is effectief en haalbaar
Het winnende idee van ParkFlyRent is volgens de vakjury een tekenend voorbeeld van hoe we mobiliteit de komende jaren kunnen verduurzamen. Marchel Koops, jurylid en algemeen directeur van Athlon Nederland: ‘ParkFlyRent is niet alleen een effectieve manier om efficiënter om te gaan met bestaande mobiliteit, het is vooral ook haalbaar. Een van de grootste uitdagingen bij het verduurzamen van mobiliteit is om de bestuurder over te halen actief eraan mee te doen. ParkFlyRent omzeilt die drempel door een dienst te bieden die de kosten voor de bestuurder verlaagt en waarmee hij zelfs geld verdient. Op deze manier wíllen mensen bijdragen aan verduurzaming.’

Slimme snelwegen en ingesleten patronen
Tijdens het Athlon Mobiliteitscongres belichtten twee vooraanstaande sprekers zowel de technologische kant van de toekomst van mobiliteit als het psychologische aspect: Designer Daan Roosgaarde beschreef zijn visie op hoe technologie en ideologie samenkomen in sociale ontwerpen, zoals de ‘slimme snelwegen’. Victor Mids, bekend van het programma Mindf*ck, ging dieper in op ingesleten gedragspatronen in mobiliteit, een aspect waar mobiliteitsbeslissers vaak tegenaan lopen bij het implementeren van een nieuw beleid.

Rethinking Mobility in de praktijk
Tussen het plenaire programma door konden mobiliteitsprofessionals deelnemen aan verschillende break-out sessies. Koops: ‘Veel belangstelling was er voor de zelfrijdende auto’s. Maar ook de verschillende sprekers trokken enthousiast publiek. Zo sprak Brian Berkouwer over hoe Ricoh haar mobiliteitsbeleid efficiënter, veiliger en duurzamer heeft ingericht en trok Paul Bouwmeester van Athlon een volle zaal met zijn verhaal hoe je in 3 stappen naar een mobiliteitsbudget komt. Innovaties in mobiliteit gaan immers snel en iedereen in het vak wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Het is niet alleen interessant om daar met elkaar over in discussie te gaan, deze praktijkvoorbeelden inspireren ook. ’

Athlon 100 jaar
Athlon viert een belangrijk mijlpaal: de leasemaatschappij is dit jaar 100 geworden. Dit jubileum wordt groots gevierd met verschillende activiteiten en evenementen voor klanten, leaserijders en autoliefhebbers. Naast het mobiliteitscongres op vrijdag 16 september, vond zaterdag 17 september de Publieksdag van de Tour plaats. Op zondag 18 september reed een uniek automuseum met 100 jaar autogeschiedenis tijdens de Athlon Tour of the Century.
Meer informatie: www.athlon.com/100jaar 

Over Athlon
Athlon is dé autoriteit op het gebied van autoleasing in Nederland. Daarnaast ontplooit zij al jarenlang innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op het gebied van mobiliteit. Haar missie: het leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van haar klanten. Naast vijf vestigingen in Nederland heeft Athlon tien vestigingen in Europa. Athlon is sinds 2006 onderdeel van DLL, een 100% dochter van de Rabobank Groep. Meer informatie vindt u op: www.athlon.com.