Paper prototyping: zo ontwerp je écht samen met klanten

Paper prototyping: zo ontwerp je écht samen met klanten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
11 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Lekker veilig achter je eigen laptop ontwerpen en af en toe je nieuwe ontwerp doorsturen naar collega’s. Iedereen is lyrisch enthousiast. Natuurlijk, want het is jouw design. Maar wat vindt de gebruiker eigenlijk er van? Met ‘paper prototyping’ kun je de gebruikers vanaf het begin bij het ontwerp betrekken. In dit artikel beschrijven we hoe wij deze vorm van co-creatie hebben toegepast.

Organisaties werken steeds vaker in kleine stappen en valideren gelukkig veel vaker met klanten. Wij gingen nog een stap verder en lieten onze klanten mee-ontwerpen met ‘paper prototyping’. Zo leerden we wat voor hen het allerbelangrijkst was (en vooral wat niet!) en hoe we hun werkproces gemakkelijker kunnen maken.

Hoe gingen we aan de slag?

We wilden graag onze klanten uitgebreidere mogelijkheden aanbieden in de webshop. Maar voordat we direct aan de slag gingen, wilden we eerst van onze klanten weten wat zij het meest belangrijk vinden en hoe uitgebreid de opties moeten zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze klanten nauw bij dit proces te betrekken.

Door de methode ‘paper prototyping’ toe te passen kun je veel wensen van de klant boven water krijgen. En belangrijker, het zegt veel over wat de essentie is voor klanten. Ook voor ons was dit een experiment, want we gingen ontwerpen met mensen die geen design- of marketingachtergrond hebben. Heel spannend!

Klik hier en lees het volledige artikel