Over de kracht van liking (maar vooral over hoe je het succesvol toepast)

Over de kracht van liking (maar vooral over hoe je het succesvol toepast)
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

Mensen doen sneller iets voor je als ze je leuk vinden. Zo laat Robert Cialdini’s overtuigingsprincipe sympathie (liking) zich in één zin uitleggen. Over de kracht van dit simpele principe is al ontzettend veel geschreven. Maar hoe pas je het succesvol toe? Daarover vertel ik je in dit artikel meer.

Als het over beïnvloeding gaat, gaat het al snel over Robert Cialdini. Er zijn immers maar weinig mensen die de zes overtuigingsprincipes van de wereldberoemde hoogleraar psychologie en marketing niet kennen. En zelfs als je nog nooit van Cialdini hebt gehoord, ben je na een kwartiertje googelen al aardig op de hoogte van de basis van zijn gedachtegoed.

Logisch dus dat mensen zich afvragen wat ik nog heb toe te voegen aan alles wat men al over Cialdini en zijn overtuigingsprincipes weet…

Welnu: ik leer leidinggevenden, marketeers en andere professionals vooral hoe ze het gedachtegoed van Cialdini op de efficiëntste en effectiefste wijze kunnen inzetten. Het succesvol toepassen van zijn overtuigingsprincipes is namelijk iets heel anders dan het begrijpen van zijn theorieën. Dat maakt dit artikel interessant voor iedereen die beter wil overtuigen, onderhandelen, presenteren en managen.

Klik hier en lees het volledige artikel