Out-of-office! Minder inbox-stress rondom je vakantie

Out-of-office! Minder inbox-stress rondom je vakantie
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

Vaak is het één van de laatste dingen die je doet vlak voor je vakantie: de out-of-office-melding aanpassen en aanzetten. De laatste klussen die echt af moesten, zijn af. Dat wat je aan een ander kunt overdragen of waar een ander kan waarnemen, is in goede handen. Dus hoogste tijd om de rest van de wereld te laten weten dat je er even niet bent. In dit artikel deel ik wat vragen die de tekst van de out-of-office oproept, bijvoorbeeld of je ook echt out-of-office bent. Immers, de laatste jaren is ‘office’ een weinig omlijnd begrip. In een tochtige bushalte met een smartphone kun je productief zijn.

Daarnaast lees je handige tips om de inbox een beetje te ontzien, zodat je bij terugkeer een zachte landing hebt. Hier en daar hoor ik kenniswerkers al voor de vakantie opzien tegen wat ze zullen aantreffen na de vakantie.

Mocht je er voor je e-mail uit zijn, dan is de volgende vraag hoe je diezelfde out-of-office-melding regelt voor berichten uit Slack, WhatsApp, Trello, Asana of Basecamp. Of denk aan dm’s uit Twitter of LinkedIn. Immers, je bent op vele manieren verbonden en waar e-mail klassiek out-of-office kent, is dat voor veel andere platforms niet geregeld.

Klik hier en lees het volledige artikel