Optimisme is dodelijk (zo doe je een reality check)

Optimisme is dodelijk (zo doe je een reality check)
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Ben jij een optimist, en vlieg je altijd op grote hoogte? Wees dan voorzichtig, schrijft Gerhard te Velde. ‘Optimisme is een enorme valkuil voor jou als ondernemer.’

Optimisme zorgt dat je te weinig oog hebt voor risico. Waardoor een droomvlucht in een kamikazevlucht kan veranderen. Ik kan het weten, als rasoptimist.

Waar iedereen wolken ziet, zie ik de zon erachter. Ik zie geen beren op de weg, maar heb alleen maar de bestemming voor ogen. Bedreigingen zijn kansen en bij elke tegenslag vraag ik ‘what's great about it?’. Het heeft me al heel wat gekost bij de scale-ups die ik heb geleid. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt hoe je de nadelen van optimisme kunt neutraliseren.

Klik hier en lees het volledige artikel