Opdracht opgezegd vanwege corona: mag dat zomaar?

Opdracht opgezegd vanwege corona: mag dat zomaar?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

You’re not alone. De impact van COVID-19 raakt ons allemaal. Het is een goede test hoe we hier als maatschappij uitkomen. Dat is een beetje geven en nemen. Ik hoor om mij heen vrij vaak: “mijn opdracht is opgezegd vanwege corona. Maar mag dat zomaar?” Hopelijk draagt dit artikel iets bij aan je kennis over de juridische kant van het verhaal voor jou als opdrachtgever of opdrachtnemer.

TL;DR – Wil je weten of een opdracht mag worden opgezegd of ingetrokken vanwege corona?

Op die vraag is geen pasklaar antwoord te geven, dus als een echte advocaat zeg ik dan: dat ligt aan de omstandigheden van het geval: de wet, de feiten, de overeenkomst, algemene voorwaarden en regels vanuit de overheid. Het beoordelingskader zal ik hieronder zo goed en praktisch mogelijk uitleggen. Als je daarna vragen hebt, check dan eerst mijn website en als je dan nog vragen hebt, neem gerust (of direct) contact op voor een vrijblijvende offerte.

Klik hier en lees het volledige artikel