Op zoek naar nieuwe medewerkers? Dit zet je in de vacaturetekst

Op zoek naar nieuwe medewerkers? Dit zet je in de vacaturetekst
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

In bijna alle sectoren groeit het aantal banen. Er is meer vraag dan aanbod, en dus moet je als werkgever meer rekening houden met de wensen van de sollicitant. Wat voor invloed heeft dat op de vacatures en sollicitaties? Vraagt De Volkskrant zich af. Drie experts signaleren vier trends.

‘Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in een dynamische organisatie?’ In september trekken de vacatures weer aan. Werkgevers weten dat de teruggekeerde vakantiegangers een paar weken in de reflectiestand hebben gestaan. Misschien is de conclusie van al dat gemijmer dat het tijd wordt voor een nieuwe baan. Dat treft, bij de concurrent komt net een functie vrij.

Werkgevers moeten meer rekening houden met de wensen van de sollicitant nu er in een groot aantal sectoren meer vraag is dan aanbod. Lokkertjes zoals een royale pensioenregeling, vrijdagmiddagborrels of een hecht team staan al langer in vacatureteksten. De mogelijkheid om thuis te werken of opleidingen te volgen, wordt ook al vaker in de strijd gegooid. Wat is dan het verschil met de vacatures van een jaar geleden?

Klik hier en lees het volledige artikel