Op welke ICT onderwerpen moet je letten bij een young start up

Op welke ICT onderwerpen moet je letten bij een young start up
7 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Wanneer je start met een bedrijf is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De young start up moet voldoende flexibiliteit hebben om snel te groeien. De basis is goede software, hardware, cloud computing, een sterk netwerk en ook een goed management en beveiliging van het IT. Een specialist op het gebied van IT kan het beste de behoeften in kaart brengen voor een young start up. Laten we eerst de belangrijkste ICT onderwerpen bespreken.

De juiste werkplek

Vroeger waren de computers echte werkpaarden. Nu worden de computers en laptops meer op maat gebruikt. Het is belangrijk om ook de juiste verbindingen met het netwerk, het internet en de cloud te kunnen maken. Veel programma’s en software worden vanuit de cloud gebruikt en ingezet. Het is belangrijk om documenten, spreadsheets, software en andere zaken snel en gemakkelijk te kunnen delen met het hele team. Vervolgens is een goede synchronisatie van belang voor de smartphone en tablet. Vandaag de dag is een werkplek veel uitgebreider en multifunctioneler dan jaren terug. Het is goed om de kosten laag te houden. Bespaar echter niet op de noodzakelijke zaken.

Sterke software

Naast een goede hardware is de software ook essentieel. Veel computers werken met Windows als besturingssysteem. Daarnaast zijn er de Microsoft Office mogelijkheden. Natuurlijk heeft ieder bedrijf ook haar eigen specifieke software die ze gebruiken om haar klanten te helpen. Het is goed om te kijken of een cloud optie handig is of om alle programma’s op de computers te installeren.

De cloud!

Het is een term waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. De vraag voor een young startup is natuurlijk of de cloud van Microsoft of bijvoorbeeld Amazon wordt afgenomen. Het is voor een start up natuurlijk interessant om met een laag budget te starten om het dan uit te bouwen. Uiteindelijk is het ook mogelijk om zelf een eigen cloud service op te zetten op kantoor. Dit kan met bijvoorbeeld de diensten van Proserve.Het zal bij veel opslagruimte een stuk goedkoper zijn.

Een goede internetverbinding

Naast alle praktische zaken is het ook van belang om een goede internetverbinding te hebben. Kies voor een sterke en stabiele verbinding. Glasvezel is superieur over alle andere internetopties. Het wordt niet trager naarmate er meer gebruikers zijn die van het internet gebruik maken. Het is belangrijk om hier niet op te bezuinigen. Zorg ook dat het internet voor iedereen een sterk signaal heeft.

Besteed de ondersteunende IT diensten uit

Het is goed om als startup zoveel mogelijk van de niet kerntaken uit te besteden. Door de verschillende zaken niet zelf te doen is het mogelijk om te groeien waar je goed in bent. Het is mogelijk om de vleugels uit te spreiden om van startup naar volwassen business te gaan. Uiteindelijk is dat natuurlijk wat de bedoeling is. Wanneer de kosten te overzien zijn is het goed om hier niet te lang over te twijfelen.