Op deze leeftijd heb je de grootste kans op succes met je startup

Op deze leeftijd heb je de grootste kans op succes met je startup
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Startups

Het lijkt alsof de leeftijd van succesvolle startup-ondernemers vooral ‘jong’ is. Maar nieuw onderzoek toont aan dat founders met een leeftijd van 45 jaar de grootste kans op succes hebben met hun startup.

Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos en Bill Gates waren rond de 20 jaar oud toen ze hun bedrijf begonnen. De succesverhalen rond deze ondernemers zijn er legio, maar is een jonge leeftijd ook een voorwaarde om een startup uit te bouwen tot een succes?

Ideale leeftijd

Nee, luidt het antwoord van Harvard Business Review (HBR). In een nieuw onderzoek uitgevoerd door dit Amerikaanse vaktijdschrift blijkt dat de gemiddelde leeftijd van succesvolle ondernemers 45 jaar is. HBR heeft alle startups in de Verenigde Staten over de afgelopen jaren onder de loep genomen. Daarbij is ook gekeken naar de kenmerken van high-tech startups: dus of het bedrijf gebruik maakt van een patent, of een investeerder geld in het bedrijf heeft gestopt en of het bedrijf in een zogenaamde ‘hub’ zoals Silicon Valley ligt. Maar ook het toepassen van deze kenmerken leidde niet tot een andere conclusie: de gemiddelde leeftijd van een oprichter van startups is begin 40.

HBR keek ook naar de snelst groeiende startups, om te kijken of daar een ander beeld naar voren komt. Maar ook bij de 0,1 procent snelste groeiers blijkt de ‘ideale leeftijd’ om een startup te beginnen 45 jaar te zijn.

Klik hier en lees het volledige artikel