Ontwikkel meer zelfvertrouwen en bereik meer ondernemersgeluk

Ontwikkel meer zelfvertrouwen en bereik meer ondernemersgeluk
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Zo durf jij te doen wat jij écht wilt

Nadat ik de eerste vijf jaar van mijn ondernemerschap op volle kracht ondernam en toch steeds minder inkomen verwierf, gooide ik het roer om. De crisis destijds wilde ik niet langer als excuus gebruiken voor de situatie waarin ik me bevond. Ik was toch zelfstandig ondernemer? Dan moest ik het ook zelfstandig oplossen, met wat hulp hier en daar. Vanaf dat moment investeerde ik in een nieuw toekomstbeeld: meer verdienen met minder werk. Mijn doel is al jaren bereikt. Het was ‘gewoon’ een kwestie van nieuwe diensten ontwikkelen, een nieuw uurtarief vaststellen en een andere doelgroep aanboren. Nou ja, en er een boek over schrijven.

Meer ondernemen: wat houd je tegen?

Toen ik afgelopen week weer eens twee dagen op het strand doorbracht, kwam er het volgende in me op. Als ondernemer moet je vooruitdenken en omzetgroei veroorzaken. Ik had duidelijk tijd over; waarom ondernam ik dan niet nóg meer? Het kan geen luiheid zijn, want ik ben nogal actief. En toch – ik reageer vooral op wat er op mij afkomt. Dat is veel, maar ik heb zeker een dag per week over.

Omdat ik wel vaker bij mezelf op de mentale pijnbank neerstrijk, besloot ik aan wat zelfreflectie te doen. Wat houdt me tegen om nog méér te ondernemen? Wat houdt me tegen om net als vijf jaar terug opnieuw met volle kracht mijn pijlen te richten op de toekomst?

Klik hier en lees het volledige artikel